Nem hverdagsret: One-pot-pasta med fuldkornspasta og grønne linser

Jeg har ikke haft køkken i 3 måneder nu. Vi købte hus i marts måned og gik i gang med at renovere køkkenet som det første rum. Køkkenet er leveret, det står i min stue, men der er et par ugers arbejde tilbage med køkkenet, da vi undervejs i processen blandt andet ikke kunne skaffe det rigtige gulv. Min mand fik ferie i sidste uge, så disse dage er vi i fuld gang med at klistre filt på væggene. I weekenden bliver det sidste gulv lagt og vi skal have malet rummet. Jeg glæder mig til at vise resultatet, det bliver et virkelig lækkert køkken. Jeg har filmet hele processen og laver også en lille før og efter film af projektet. 

Da jeg ikke har haft noget køkken, har min madlavning også været begrænset. I hvert fald begrænset i forhold til, hvor meget mad jeg plejer at lave. Jeg er så heldig, at vi har et stort bryggers som jeg har brugt som midlertidigt køkken, med en lille kogeplade fra Ikea og så min grill lige udenfor døren. Jeg savner virkelig at have et køkken, men mit drømmekøkken er også værd at vente på. Imens jeg venter laver jeg rigtig meget one-pot og one-pan retter, ALT-I-EN-PANDE-ELLER-GRYDE-RETTER, som blandt andet denne supernemme pastaret. Måske kan du også få gavn af opskriften på travle dage eller dage, hvor du ikke orker at stå for længe i køkkenet.

Nem hverdagsret: One-pot-pasta med fuldkornspasta og grønne linser
Recipe Type: Hverdagsmad
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: til 4-5 personer + rester
Nem og velsmagende hverdagsret der mætter. Denne opskrift giver en stor portion, hvis du skulle have noget til overs er det også lækkert, at tage med til frokost næste dag, eller aftensmad dagen efter. Du kan også halvere portionen.
Ingredients
 • 200 g champignon
 • 2 små rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 grøntsagsbouillon terning
 • 2 tsk paprika
 • 800 g hakkede tomater (f.eks. fra dåse)
 • 8 dl vand
 • 500 g fuldkornspasta, f.eks. spaghetti
 • 480 g kogte grønne linser (svarer til to dåser drænede)
 • 200 g spinat
 • Havsalt
 • Friskkværnet peber
 • Vegansk parmesan-alternativ til servering
Instructions
 1. Hak champignon, rødløg og hvidløg og hæld det i en gryde. Tilsæt bouillon og paprika.
 2. Hæld de hakkede tomater og vand i gryden og tænd for blusset. Kog grydens indhold op, tilsæt fuldkornspasta og luk låget på gryden. Lad det stå og simre ved middel varme i 10-12 minutter (afhængig af pastaens kogetid). Smag til om pastaen er kogt færdig.
 3. TIlsæt de kogte grønne linser, bruger du linser fra dåse, skal de blot drænes og skylles først. Til sidst tilsættes spinat lidt efter lidt. Når spinaten er svundet ind smages retten til med salt og peber, husk at bouillon indeholder salt, så det er måske ikke nødvendigt med så meget salt.
 4. Retten er nu klar til at blive serveret. Jeg serverer det gerne med friskrevet vegansk parmesan fra Violife (fås i større supermarkeder).

 

2 Comments
 1. Når du skriver “hakkede tomater”, er det så fra en dåse? Hvis ja, er det så 8 dl vand, udover den væde/tomatvæske, som kommer med fra dåsen?
  Eller har du rent faktisk bare hakket 800 g tomater? 🙂

  1. Hej Sofie
   Det er to dåser hakkede tomater + 8 dl vand, men du kan også sagtens bruge 800 g friske tomater + 8 dl vand, så begge dele er fint. Jeg skriver det lige i parentes for at gøre det mere tydeligt 🙂
   Rigtig god fornøjelse!
   De bedste hilsner
   Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.