Spinat Vaffel Burgere med Linsebøffer

Jeg har gang i en masse spændende projekter, som jeg glæder mig til at dele med jer. Den ene nyhed er blandt andet, at jeg så småt skal til og i gang med en ny kogebog. Jeg er så glad i låget og glæder mig til at komme i gang. Disse billeder er ikke til den nye kogebog, men resultatet af lidt leg i et fotostudie. 

For et par weekender siden legede jeg i fotostudie med fotograf Maria Amme og hår & make-up artist Sarah Ditlev Nielsen. Vi tog en masse fine madbilleder, som jeg har glædet mig til at dele med jer. Se mere af Marias arbejdes på hendes facebookside.

spinatvafler

Spinatvafler

Opskrift til 8 store belgiske vafler (4 burgere)

100 gram frisk spinat

4 dl vand

1 tsk. bagepulver

En smule havsalt

200 gram fuldkornsmel (f.eks. fuldkornsspeltmel)*

100 gram hvedemel*

Redskaber: stavblender eller blender + vaffeljern (Jeg bruger Tefal Snack Collection)

*For glutenfri variant bruges ca. 175 gram havremel + 100 gram boghvedemel

Start med at skylle det friske spinat. Blend det med vand, enten i en skål med en stavblender eller i en blender. I en skål piskes det sammen med bagepulver og salt. Fuldkornsmel tilsættes lidt efter lidt og til sidst hvedemel – pisk det godt sammen.

Tænd dit vaffeljern. Når den grønne lampe lyser hældes ca. 1 dl dej per vaffelplade. Luk vaffelmaskinen og lad vaflerne bage indtil lampen igen lyser grøn – det er VIGTIGT! at du ikke åbner vaffeljernet før tid.

Server f.eks. vaflerne i stedet for brød i en burger med peberfrugtspesto, frisk spinat, avocado, linsebøffer og friske spirer.

Linsebøffer

Opskriften giver 4 store linsebøffer

150 gram tørrede grønne linser

1 grøntsags bouillion

1 løg

1 fed hvidløg

1 lille frisk chili

50 gram havregryn

2 tsk. fiber HUSK eller 2 spsk. loppefrøskaller

1 dl vand

1 tsk. paprika

Friskkværnet peber og havsalt

Raps- eller olivenolie til stegning

Linserne skylles og koges i rigeligt vand med en grøntsagsbouillonterning i ca. 20 minutter til de er møre. Vandet sorteres fra, og i en skål blendes linserne sammen med grofthakket løg, hvidløg, chili og havregryn med en stavblender. Loppefrøskaller blandes op med vand og blendes også med i ”farsen” sammen med paprika, salt og peber efter smag.

Når ”farsen” er blendet godt, formes bøffer eller små deller, som steges på en pande med en smule rapsolie ved middelhøj varme.

Server i burger eller med lækkert tilbehør.

spinatvafler1spinatvafler2 spinatvafler3

—- Indlægget kan indeholde affiliate links, hvilket vil sige, at hvis du køber nogle af de varer jeg linker til, får jeg et mindre beløb af virksomheden bag. Pengene bliver brugt på at drive denne side. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og anbefaler —-
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.