Quinoa sushi

Et bud på et alternativ til den traditionelle sushi med ris. Quinoa er et super sundt frø der blandt andet indeholder komplet protein og omega-3 fedtsyren alfalinolensyre. Frøet findes i flere farver, hvor de mest almindelige er hvide, røde og sorte frø. De smager skønt og er perfekte i salater, eller som i denne opskrift i sushi.

quinoasushi

Denne opskrifter giver 2 ruller quinoa sushi

150 gram qunoa*

300 ml vand

1 knivspids salt

1 spsk. risvinseddike

1/2 moden avokado

1/2 lime

2 plader tang

1/2 agurk

ca. 100 gram revet gulerod

syltede rødløg

chilimayo

chilisauce

hoisin sauce

Karse til pynt

bambusmåtte til rulning

*Farven har ingen betydning, jeg brugte en blanding af sort, rød og hvid quinoa

Quinoa koges i vand i ca. 15 minutter til frøene er poppede, vend quinoen i risvinseddike og det køle af inden brug. Mos avokadoen helt ud og vend frøene med den moste avokado og saften fra en halv lime.

Fjern indmaden fra agurken skær den i lange strimler, og gør også resten af tilbehøret klar.

Læg et stykke tang på din bambusmåtte med den ru side opad. Fordel halvdelen af quinoaen på dit tang, så du dækker det meste af tangen pånær 2 cm øverst og nederst. Læg agurkestrimler, lidt revede gulerødder og syltede rødløg på midten af tangen. Rul sammen over fyldet og luk tæt med bambusmåtten.

Pynt med stærk chilisauce, hoisin sauce, chilmayo og karse.

Server evt. også med sojasauce og wasabi.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.