Æggefri omelet lavet på kikærtemel. De har et højt indhold af protein og er i øvrigt glutenfri. Denne kikærte omelet, som også er et vegansk alternativ til omelet, er et perfekt til morgenmad med stegte grøntsager eller som aftensmad serveret som f.eks. madpandekager. Jeg har her serveret dem med stegte svampe, spinat, peberfrugt og tomat.
Vegansk omelet med stegte grøntsager
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
Et vegansk alternativ til omelet baseret på kikærter. Også oplagt til dig der ikke tåler æg.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 4 omeletter/pandekager
Ingredienser
- 100 g kikærtemel
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk karry
- 1,5-2 dl vand
- Friskkværnet peber
- Havsalt
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Bland kikærtemel, et presset fed hvidløg og karry i en skål. Tilsæt vand lidt efter lidt imens dejen piskes med et piskeris og der ikke er klumper tilbage i dejen.
- Varm en stor slip let pande op ved middelhøj varme med en smule olivenolie. Hæld ca. 1 dl dej på panden og fordel det som en tynd pandekage. Steg pandekagerne ca. et minut på hver side.
- Server med stegte grøntsager, f.eks. som vist på billedet: stegte svampe, spinat, rød peberfrugt og cherrytomater, serveret med en avocado på toppen.
Pinterest? Så man kan gemme opskrifterne.