Bløde spinat boller

Luftige og bløde spinatboller med timian. Skønne til en veggieburger eller sandwich. Spinaten giver en let grøn farve og timian giver brødet endnu mere smag.

spinatboller

Denne opskrift giver 10 kæmpe boller eller flere, hvis man ønsker dem mindre.

50 gram gær

1 tsk. havsalt

400 ml lunken vand

50 gram frisk spinat

½ dl olivenolie

2 tsk. tørret timian

200 gram fuldkornsdurummel

ca. 500 gram hvedemel

Ekstra olivenolie til at smøre skålen

Evt. fiber HUSK og lidt vand til pensling

Gær opløses med salt og lunken vand. Olivenolie tilsættes med spinat og det hele blendes godt igennem, enten i en blender eller med en stavblender direkte i skålen. Tilsæt timian og derefter fuldkornsdurumel lidt efter lidt under omrøring. Til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes med fingrene. Ælt dejen godt igennem, jo mere – desto bedre. Til sidst smøres en stor skål med ekstra olivenolie og dejen vendes deri. Lad dejen hæve i en times tid ved stuetemperatur.

Når dejen har hævet, æltes den igen. Dejen er fugtig i konsistens på grund af olien, men den er nem at arbejde med. Del dejen op i 10 eller 20 lige store boller. Bollerne efterhæves i ca. 30 minutter.

Inden de bages i ovnen kan man med fordel pensle bollerne  med lidt fiber HUSK rørt ud i vand – det giver et flot blankt resultat. Bollerne bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter for de store boller eller ca. 15 minutter, hvis du laver små boller. Hold øje med dem de de sidste par minutter og bank dem under bunden, er lyden hul, er bollerne klar.

Bollerne kan sagtens bages dagen før de skal bruges, de holder sig nemlig bløde i flere dage på grund af olivenolien.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.