Den sunde osteFRIsovs

Denne opskrift på osteFRIsovs bruger jeg selv rigtig meget. Den kan bruges i lasagne i stedet for bechamelsauce samt på pizza og til mexikansk mad i stedet for ost. Det er et sundt alternativ, der kan spises med god samvittighed. Takket være gærflagerne, får man en ostelignende smag, og bønnerne giver denne sauce et højt indhold af protein. Alt i alt giver jeg dig her en sund ostesovs uden ost.

Opskriften er fra min kogebog Grønskolling (adlink).


Denne opskrift giver osteFRIsovs nok til én lasagne eller 2 store pizzaer

100 g tørrede eller 240 g kogte hvide bønner

1 dl plantedrik, f.eks. soja-, ris- eller havredrik

20-40 g gærflager

1-2 tsk. reven muskatnød

Salt og peber

evt. en håndfuld cashewnødder

Bruger du tørrede bønner, skal de lægges i blød i omkring 10-12 timer og herefter koges i 40-60 minutter afhængigt af, om du bruger almindelige hvide bønner eller butterbeans. Bønner på dåse kan også bruges.

Blend de kogte bønner med plantedrik, gærflager og muskatnød. Smag saucen til med salt og peber. For en ekstra lækker osteFRIsovs kan du tilsætte 1 håndfuld cashewnødder og blende med. Bønnesaucen skal være lidt tyk, så den kan blive lækker og sprød på en pizza eller på enchiladas, som du også finder opskrifter på i kogebogen.

Bag din osteFRIsovs med i ovnen i enten lasagne, på pizza eller på enchiladas.

Billeder -1

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.