Citronpasta med sæsonens grønt
Forb. tid10 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1-2 løg
- 2-3 spsk olivenolie
- 1 squash eller 2-3 mini squash
- 1 bundt bimi (du kender dem måske som asparges broccoli)
- 3-4 fed hvidløg
- 2 citroner
- 240 g kogte grønne eller beluga linser
- 300 g pasta fx linguine eller fettucine
- friskkværnet peber
- salt
- pastadrys* eller parmesan
Sådan gør du
- Kog pasta eller pakkens anvisning (gem 2 dl af kogevandet).
- Hak løg fint. Varm en stor pande med olie og steg løg gyldne. Skær squash i skiver og tilsæt på panden sammen med bimi. Hak hvidløg helt fint og tilsæt på panden. Drys med lidt salt og steg grøntsagerne i et 5 minutter.
- Tilsæt saften fra en citron. Tilsæt også linser. Tilsæt det kogte pasta samt lidt af kogevandet. Smag gerne til med salt.
- Drys med pastadrys eller parmesan samt godt med fintrevet citronskal (kun del gule del - da det hvide er bittert) + friskkværnet peber.
Noter
*Pastadrys: 80 g cashewnødder, 2-3 spsk gærflager og 1/2 tsk salt hakket helt fint sammen til en drys