Citronpasta med linser og sæsonens grønt

Lemon pasta

Citronpasta med sæsonens grønt

  • 1-2 løg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 squash (eller 2-3 mini squash)
  • 1 bundt bimi ((du kender dem måske som asparges broccoli))
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 citroner
  • 240 g kogte grønne eller beluga linser
  • 300 g pasta (fx linguine eller fettucine )
  • friskkværnet peber
  • salt
  • pastadrys* eller parmesan
  1. Kog pasta eller pakkens anvisning (gem 2 dl af kogevandet).

  2. Hak løg fint. Varm en stor pande med olie og steg løg gyldne. Skær squash i skiver og tilsæt på panden sammen med bimi. Hak hvidløg helt fint og tilsæt på panden. Drys med lidt salt og steg grøntsagerne i et 5 minutter.

  3. Tilsæt saften fra en citron. Tilsæt også linser. Tilsæt det kogte pasta samt lidt af kogevandet. Smag gerne til med salt.

  4. Drys med pastadrys eller parmesan samt godt med fintrevet citronskal (kun del gule del – da det hvide er bittert) + friskkværnet peber.

*Pastadrys: 80 g cashewnødder, 2-3 spsk gærflager og 1/2 tsk salt hakket helt fint sammen til en drys


Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Johanne Mosgaard | Grøn & Aktiv Livsstil 🌱 (@englerod)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.