Stegte champignoner med løg, hvidløg, fløde og estragon. Serveret på ristet toast og med friskkværnet peber. Virkelig en lækker mad til fx frokost eller en hurtig aftensmad.
![svampetoast](https://i0.wp.com/www.englerod.dk/wp-content/uploads/2022/03/DSC_0043-2.jpg?fit=819%2C1024&ssl=1)
Svampetoast
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid15 minutter min
Antal: 1 person
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1/2 løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g brune champignoner
- 1 dl madlavningsfløde fx på havre- eller ris
- 1 tsk tørret estragon
- 1 knivspids chiliflager
- 1 spsk olivenolie til stegning
- friskkværnet peber
- salt
Til servering
- 1-2 stykker ristet brød
Sådan gør du
- Hak løg fint. Skær hvidløg i skiver. Rens champignoner og skær også dem i skiver.
- Varm en pande med olie og steg først løg til de er gennemsigte, tilsæt herefter champignonskiver og hvidløg. Steg til champignerne er svundet ind og let gyldne.
- Tilsæt fløde, estragon, chiliflager, friskkværnet peber og lidt salt. Lad retten simre ca. 5 minutter under omrøring ved middel varme.
- Rist et stykke brød eller to og server de cremede svampe ovenpå brødet. Top gerne med ekstra friskkværnet peber.