Jordforbindelse og økologiske dagligvarer

 Reklame for Aarstiderne / Jordens Bedste Købmand

Hvordan får vi jordforbindelse i en travl hverdag? Og nej, ikke det der spyd der skaber jordforbindelse til dine elektriske apparater. Jeg mener forbindelse til moder jord. Efter at jeg selv i flere år har haft egen køkkenhave, har jeg fået en stor respekt for dem der dyrker vores grøntsager. Det har fået mig til at værdsætte hver enkelt grøntsag mere – hvert et græskar, squash og kålhoved. Fordi jeg ved hvor mange timer der ligger bag at dyrke dem.

For mig er jordforbindelse, at spise efter sæsonen (så vidt muligt), at spise plantebaseret, økologisk og varieret og at undgå madspild. Derudover vil jeg gerne give de værdier videre til min datter og vise hende, hvordan maden dyrkes, så hun også sætter pris på hver en gulerod og får lyst til at passe på moder jord.

Jeg har købt økologisk i mange år og efter vi blev forældre, blev økologi blevet prioriteret endnu højere og vi køber nok ca. 90% økologisk. For mig ligger der en stor tillid til dem der leverer vores fødevarer og derfor går jeg også op i, hvor og hvordan de er produceret. Jeg tror at mange af os ville elske at kunne købe alle grøntsager og dagligvarer hos lokale grøntavlere og producenter, hvor vi ved og stoler på, at varerne ikke er sprøjtet med pesticider. Et sted som Aarstidernes gårdbutik i Humlebæk, er et meget godt billede på det. Og det er egentlig også det Aarstidernes nye koncept ’Jordens Bedste Købmand’ kan – bare online, så hele Danmark har glæde af det.

Johanne Mosgaard

Aarstiderne er en Planetar virksomhed – som er deres 5 kundeløfter:

  1. De forpligter sig til deres CO2-regnskab
  2. De forpligter sig til at deres leverandører er i CO2-balance inden 2025
  3. De forpligter sig til at levere varieret, sund og 100% økologisk mad
  4. De forpligter sig til at hjælpe deres kunder med at blive en del af løsningen
  5. De forpligter sig til at gøre det de siger

Jeg har den sidste måneds tid handlet mine dagligvarer hos Aarstiderne og det har jeg også tænkt mig at blive ved med. Derfor har jeg planer om at melde mig ind i deres medlemsklub, der giver 10% rabat på alle køb- og ingen pakke- eller leveringsomkostninger.

Du kan læse mere om deres medlemsfordele lige her.

Jeg har testet konceptet grundigt og har bestilt lidt af hvert fra deres side de seneste par uger. Her er nogle højdepunkter fra de ting (udover frugt og grønt), som jeg har bestilt fra Jordens Bedste Købmand:

Økologiske produkter til jul

Lige nu har de et stort udvalg af produkter til jul. Jeg har bestilt clementiner, marcipan, dadler, kirsebærsovs, grødris mm. De har i øvrigt også både en vegetarisk og en vegansk Julemåltidskasse (og en med kød), hvor du får leveret alt du skal bruge til din julemiddag.

 

vegansk økologisk julemad

Alternativer til alkohol

Da jeg ikke er særlig glad for at drikke alkohol, har en af de helt store hits for mig været mange af deres drikkevarer. Jeg er specielt glad for Aarstidernes egen kombucha med hindbær, æble eller ingefær. De har også forskellige slags juice, saft, kefir og sodavand med eller uden brus.

Plantebaserede produkter

Her har de et lækkert udvalg af diverse plantedeller og bøffer, pålæg, tofu, tæmpeh, seitan, forskellige slags pesto, plantedrikke og plantebaseret yoghurt. Jeg kunne måske godt drømme om at de også fik veganske pølser og måske skivepålæg, men mon ikke der kommer flere produkter til i fremtiden. Udvalget er i hvert fald top lækkert!

Den veganske måltidskasse

Jeg har også haft mulighed for at teste deres veganske måltidskasse og jeg synes det har været meget varieret og lækkert. Jeg var især glad for at de grøntsager der blev brugt også så vidt muligt passer til sæsonen og maden har været dejlig krydret.

Se og shop hele deres lækre udvalg på deres beta-side, som stadig ikke er officielt lanceret endnu.
Vegansk måltidskasse
Vegansk måltidskasse
Vegansk måltidskasse
2 Comments
    1. Helt enig. Elsker fx de friske asparges, nye kartofler og rabarber i foråret, jordbær, ærter og alle de friske salater om sommeren, græskar til efteråret og de skønne rodfrugter, porrer og kål hele vinteren. Der er så mange skønne danske grøntsager!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.