Hele bagte gulerødder, sprød kål og smagfuld sauce

Gæstemad med årstidens grøntsager. Hele bagte (lilla) gulerødder på en bund af let stegt palmekål, rosenkål og fennikel og en smagfuld sauce af rødvinseddike, kapers, tomatpure sirup og vegansk fløde + lidt revet citronskal. Utrolig simpelt, men virkelig velsmagende. Når du laver en ret som denne, skal du fokusere på at vælge grøntsager af høj kvalitet, og jeg vil til hver en tid anbefale dig at købe økologiske grøntsager. 

Server denne ret som en forret eller en af flere retter – hvor du nok til hovedret vil have mere fokus på grønne proteinkilder. Du kan også tilsætte kogte beluga linser sammen med det stegte kål og fennikel, hvis du ønsker at servere denne ret som hovedret. 

Grøn gourmet bagte gulerødder

Hele bagte gulerødder, sprød kål, fennikel og sauce

Denne ret fremhæver sæsonens friske råvarer. Mit bud på en grøn gourmet anretning - fx til gæster eller bare til selvforkælelse. Retten kræver ikke specielt meget tid, gulerødderne passer sig selv i ovnen og du skal blot snitte grønt og lave sauce imens. Du kan nemt klargøre grøntsagerne dagen før: snit kål og fennikel, lav sauce og gør gulerødderne klar til at komme i ovnen. Så kan du hurtigt lave denne ret uden at stå i køkkenet hele aften.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Grøn gourmet
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 4 mellem-store gulerødder 1 per person
 • 2-3 blade palmekål
 • 1 lille fennikel
 • 7-8 rosenkål
 • olivenolie
 • flagesalt
 • revet citronskal (kun den gule del - den hvide er bitter)

Sauce

 • 1 lille løg
 • 1 dl rødvinseddike
 • 1 tsk kapers
 • 1 spsk tomatpuré
 • ca. 2 spsk ahornsirup
 • 1 dl madlavningsfløde fx på ris eller havre
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skyl gulerødder og tør dem med et viskestykke. Gør et lille ovnfast fad klar, smør det med olie og læg gulerødderne heri. Sørg også for at smøre dem ind i olien. Drys med flagesalt og bag i ca. 40-45 minutter. Stik en skarp kniv igennem en af dem for at tjekke om de er klar, de må gerne have lidt bid.
 • Skær stængel af palmkål og snit det groft. Riv fennikel fint på et mandolinjern og skær rosenkål i tynde skiver. Steg dem på en varm pande med lidt olie og en smule salt.

Sauce

 • Hak løg og steg i en lille gryde med lidt olie til løgene er gyldne. Tilsæt rødvinseddike, kapers, tomatpure og sirup, lidt salt og peber. Lad det stå og simre i 5-10 minutter ved middel varme. Tilsæt madlavningsfløde og lad det simre yderligere et par minutter. Smag nu til (VIGTIGT!) med fx sirup for mere sødme, salt, hvis du føler den mangler salt og peber hvis den skal have lidt mere power.

Anretning

 • Læg en bund af det stegte kål og fennikel. Skær den bagte gulerod over på langs og læg ovenpå. Top med en smule sauce og revet citronskal.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.