Bagt havregrød med smag af kanelkage. En virkelig lækker eftermiddagssnack eller morgenmad til weekedenden. Du kan også bruge æble- eller græskarmos i stedet for banan. Jeg tilsætter proteinpulver fordi det holder mig mæt i længere tid. Især de dage jeg også træner. Men du kan sagtens undlade det.
Det er egentlig bare bagt havregrød, men det smager lidt af kage. Herhjemme elsker vi det som en snack om eftermiddagen når jeg har hentet min datter fra børnehaven.
Bagt havregrød (baked oats) med kanel
Denne opskrift er ment som et morgenmåltid til 1 person eller til 2 personer hvis du spiser den som et mellemmåltid.
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1 moden banan (kan erstattes af 1 dl æblemos eller græskarmos)
- 2 dl plantedrik fx havre- eller sojadrik
- 2 dl havregryn
- 1 scoop (20 g) (vegansk) proteinpulver fx med vaniljesmag
- 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 spsk chiafrø
- 2 spsk sirup fx ahornsirup
Topping
- 2 tsk sukker
- 1/4 tsk kanel
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller i en skål med en stavblender. Du bestemmer selv, om du bevarer lidt bid i havregrynene eller om du blender en helt cremet dej.
- Hæld dejen i en skål der tåler ovn. Fx en keramikskål eller et lille glasfad der tåler varmen.
- Bland sukker og kanel og drys ud over dejen. Bag i ca. 20-25 minutter afhængig af ovn og hvor fast i konsistensen du ønsker dine baked oats.