0

Veggie bolognese – med masser af (skjulte) grøntsager

Bolognese med linser, valnødder og masser af (skjulte) grøntsager. Grøntsagerne er hakket fint i en foodprocessor (eller minihakker), imens der stadig er bid fra nødder og linser der blot “pulses”, så de stadig har bid. Se også video nederst på siden, hvor jeg laver retten.

Denne grøntsagsbolognese er en genial måde at få lidt flere grøntsager i de små (og store) grøntsagsskeptikere. Min 3-årige er i en fase, hvor det sværeste er at få hende til at smage – hun er ikke kræsen, men utrolig skeptisk (selvstændighedsfasen). Så er en ret som denne altså bare et hit! 

vegansk spaghetti bolognese

Veggie bolognese med linser, valnødder og grøntsager

Kødfri bolognese med masser af grøntsager skjult i en skøn sauce. Det er vigtigt at ingredienserne ikke bare blendes, især linser og valnødder, men pulses, så du bevarer konsistens. Se noter for tips til allergener.
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 1 rød snackpeber
  • 1/2 squash
  • 200 g champignoner
  • 75 g valnødder
  • 240 g kogte grønne linser (svarer til en dåse, drænet for væske)
  • 2-3 tsk sød paprika
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 800 g hakkede tomater (2 dåser/kartoner)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 2 spsk sojasauce eller tameri
  • 1/2 dl madlavningsfløde fx på ris- eller havre
  • olivenolie til stegning

Til servering

  • 500 g fuldkornsspaghetti
  • frisk timian
  • revet (vegansk) parmesan
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak løg, gulerødder, rød peber, squash og champignon fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder og linser og tryk nogle gange på “puls” - sørg for at bevare lidt konsistens fra linserne.
  • Varm en stor gryde med lidt olie og hæld grøntsagsblandingen heri. Steg det i nogle minutter under omrøring. Tilsæt krydderier, balsamico, sojasauce, hakkede tomater, tomatpuré og til sidst lidt madlavningsfløde for at afrunde smagen.
  • Bring i kog og lad grydens indhold simre ved middel varme med låg (så du ikke har tomatsauce i hele køkkenet) i små 20 minutter. Smag til sojasauce/salt. Server med kogt spaghetti, lidt vegansk parmesan, frisk timian og friskkværnet peber.

Noter

Allergener?
Glutenfri: Anvend tamarisauce og madlavningsfløde på ris. Server med glutenfri pasta. 
Nøddefri: Anvend solsikkekerner i stedet for valnødder
Sojafri: Anvend salt i stedet for sojasauce og tamari
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.