Kålsalat med quinoa, bagte søde kartofler, stegt tofu og cashewdressing

Smagfuld, mættende, proteinrig og lækker salat. Kål og kogt quinoa stegt på panden, søde kartofler bagt i ovnen og stegt tofu. Serveret med en cremet cashewdressing. Jeg preppede to salater ud fra denne opskrift, en til min mand og en til mig til frokost. Jeg gør virkelig mig selv en tjeneste når jeg er foran med meal prep a la denne. 

Jeg food prepper næsten hver søndag, hvor jeg tilbereder en masse forskellige råvarer. Det kunne fx være at koge quinoa, speltkerner eller pasta, ovnbage nogle grøntsager, lave en dressing eller to, hummus, bage lidt brød og lignende. Så har jeg lidt forskellige ting, så jeg hurtigt kan bikse en salat som denne sammen. 

Hvad er forskellen på Meal Prep og Food Prep? 

Det er egentlig ret simpelt. Food prep er hvor du tilbereder forskellige ingredienser, fx som jeg har beskrevet ovenfor. Meal prep er hvor jeg tilbereder et færdigt måltid, som blandt andet salaten i denne opskrift, så den er klar til at blive spist. 

Buddha bowl kålsalat med quinoa

Kål og quinoa salat med bagte søde kartofler, tofu og cashewdressing

Proteinrig og mættende salat - perfekt til madpakken!
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Frokost, Salat
Antal: 2 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 300 g søde kartofler
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 tsk tørret basilikum eller ramsløg
 • 1/2 tsk salt
 • 150 g kogt quinoa
 • 150 g kål
 • 2 spsk citronsaft
 • 150 g fast tofu
 • 1 spsk olivenolie
 • 2 tsk sød paprika
 • 1/2 tsk cayennepeber
 • 1 spsk sojasauce
 • 1 spsk ahornsirup

Cashewdressing

 • 50 g cashewnødder
 • 0,5-1 dl vand
 • 1-2 spsk gærflager kan undlades
 • 1 fed hvidløg
 • 1 nip salt

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Skyl og skrub de søde kartofler og skær enderne af (hvis du ikke bruger økologiske søde kartofler vil jeg anbefale dig at skrælle den). Skær de søde kartofler i tern og læg dem i et ildfast fad, tilsæt olie, tørrede urter og salt, bland det sammen. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 20-25 minutter - til du let kan stikke en gaffel igennem dem.
 • Skyl kål og fjern den grove stængel og hak kål fint. Varm en pande med og svits kål, quinoa og citronsaft på panden uden olie. Steg indtil kålen er mørkegrøn i farven. Hæld kål og quinoa i skålen og skyl panden.
 • Dræn tofu for overskydende væske. Skær tofu i tern og steg på panden med olie, paprika, cayennepeber, sojasauce og ahornsirup. Steg indtil tofuen er gylden.

Cashewdressing

 • Til cashewdressing kan cashewnødderne med fordel lægges i blød et par timer inden du skal lave dressingen - for at den bliver helt cremet. Hvis du har en kraftig blender er dette dog ikke nødvendigt.
 • Blend cashewnødderne med vand (lidt ad gangen), hvidløg, gærflager og salt. Tilsæt vand indtil cashewdressingen er cremet, men ikke for tyk.
 • Server til salater, mexicansk mad, på pizza, i burgere mm.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.