Hvad kan jeg så i september måned?

I haven med de to firbenede en skøn september dag. Vi har været ude og så grønt til efteråret og vinteren. Der er nemlig flere grøntsager som fordelagtigt kan sås nu og stå det meste af vinteren. Derfor startede jeg med at gøre bedene klar ved at fjerne ukrudt 

Køkkenhave Permakultur

Hvad kom i jorden i dag og hvad kan du så i august og september?

 • Spinat
 • Rucola
 • Feltsalat (vårsalat)
 • Pak Choi
 • Taisoi
 • Radiser
 • Pluksalat
 • Hvidløg (til næste år)
Sæt hvidløg i efteråret
Hvad skal jeg så i august og september

Lidt om kompost

Jeg lavede allerede i starten af foråret et lille område til kompost. Jeg har lavet to rum af pallerammer. Gå efter paller hvor der står HT (heat treated) på, så de ikke afgiver noget giftigt til din kompost. I mellem pallerne har jeg primært haveaffald, lige nu en del grønt materiale, men henover efteråret skal der en masse tørrede blade i. Den grønne kompostbeholder har jeg arvet af ´noget familie, den er primært til køkkenaffald (grøntrester). Forrest ligger en bunke med en god blanding af hestemøg og halm, der er svundet betydeligt ind de sidste tre måneder. Sidst nævnte skal fordeles på de bede der ikke skal være i brug vinteren over og dækkes med en tyk ukrudtdug. På den måde tilfører jeg næring til jorden og holder ukrudt nede. 

I komposten skal der gerne være en god blanding af grønt og brunt materiale. Om det er grønt eller brunt materiale kommer ikke altid på farven. Her er lidt eksempler på hvad jeg smider i komposten.

Grønt materiale:

 • Grøntrester
 • Grønne blade
 • Nyslået græs
 • Kaffegrums
 • Dyremøg (hestemøg, hønselort osv.)
 • Ukrudt

Brunt materiale:

 • Halm
 • Tørrede blade
 • Savsmuld
 • Papir og pap
Kompost
Hjemmelavet kompost
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.