Cremet Pastaret med Stegte Linser, Svampe og Asparges

Asparges må vidst være månedens grøntsag. Jeg har lige plantet asparges i køkkenhaven og nu skal jeg så bare vente 2-3 år før jeg kan høste dem. De skal nemlig lige have et par år til at blive stærke nok. Når de så endelig er det, vil jeg også kunne høste asparges fra de samme planter i op til 25 år. Så hvis du overvejer at dyrke asparges i haven, så kom i gang!

Jeg har købt barrodsplanter som jeg har plantet i god ukrudtsfri muld i et par højbede. De skal plantes et sted, hvor de kan stå uforstyrret i mange år i muld der er fri for flerårigt ukrudt og så vil de gerne have en muld med en høj pH-værdi. Så hvis du nørder sådan noget ligesom jeg gør, så kan du måle pH-værdien i din muld og få skabt de helt optimale forhold. Jeg glæder mig i hvert fald til at høste mine egne asparges og indtil da må jeg købe dem.

Og nu til opskriften… Forleden lavede jeg denne skønne pastaret med simple og dejlige råvarer.

Pasta med Flødesovs, Svampe og Asparges

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Aftensmad, Store måltider
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 400 g pasta fx Paccheri eller fuldkornspenne
 • 1 lille løg
 • 2-3 fed hvidløg
 • 3 dl grøntsagsfond alternativt 3 dl kogende vand rørt op med grøntsagsbouillon
 • 1/2 tsk muskatnød
 • 1 tsk chiliflager
 • 2 tsk majsstivelse
 • 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde fx havre- eller sojafløde
 • 250 g svampe fx champignon eller shiitake
 • 1 bundt friske asparges
 • 240 g kogte grønne linser
 • olivenolie til stegning
 • friskkværnet peber
 • salt

Sådan gør du

 • Kog pasta efter pakkens anvisning. Imens kan du begynde på sauce og topping.
 • Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en gryde med lidt olivenolie og svits løg og hvidløg et par minutter til løgene begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt grøntsagsfond, muskatnød og chiliflager og lad grydens indhold simre lidt. Rør majsstivelse op med et par spiseskefulde vand i et glas for sig selv, så det bliver opløst og hæld det med i gryden.
 • Skru ned til middel varme og tilsæt nu madlavningsfløde. Lad det små simre et par minutter og smag til med salt og peber. Det er vigtigt at du ikke koger det ved for høj varme, da fx sojafløde vil skille ved for høje temperaturer.
 • Nu til topping: Skær svampe i skiver og asparges i mindre stykker. Varm en pande med lidt olie og steg først svampene til de bliver let gyldne og svinder ind. Tilsæt herefter aspargesstykkerne, sørg for ikke at overstege asparges. Tilsæt til sidst de kogte linser så de også bliver varmet op. Tilsæt lidt salt og peber.
 • Si vandet fra det kogte pasta og vend pasta med flødesovsen. Server den cremede pasta med svampe og asparges topping ved siden af. Stil gerne en peberkværn på bordet, så retten kan serveres med friskkværnet peber.

Noter

Retten er hurtig at lave og jeg vil anbefale dig at lave den på dagen eller dagen før. 
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.