Bløde Tacos med Mexicanske Krydrede Ris, Blomkål og Tilbehør

Mexicansk mad og vegansk mad passer rigtig godt sammen og er et nemt køkken at lave kødfrit. Det mexicanske køkken bruger nemlig flittigt bønner i mange af de ikoniske retter. Bønner og ris i samme måltid = komplet protein. Det er nemlig ikke så svært at sammensætte et nærende vegansk måltid med masser af smag og fylde. I disse små tacos fylder de krydrede mexicanske ris godt i de lækre bløde tacos som er stegt på panden. Husk at servere rigeligt med dip til dine tortillachips som en salsa af god kvalitet, refried beans, cashewdressing og guacamole – det er mine favoritter.

Mexicansk Plantebaserede Tacos

Vi danskere laver ikke mexicansk mad, som mexicanerne kender det. Når jeg har smagt ægte mexicansk mad lavet af mexicanere i Californien, og herefter får mexicansk mad i Danmark, så er det altså bare ikke det samme. I Danmark har vi slet ikke samme udvalg af tortillapandekager, tortillachips, forskellige salsa og hot sauce. For at finde de helt små kokostortillas som jeg havde brugt, måtte jeg i et af de større supermarkeder. Hvis jeg skulle lave helt tradionelt mexicansk mad, skulle jeg have adgang til flere råvarer, men dette er mit bud på et plantebaseret mexicansk måltid med de ingredienser der er til rådighed i de danske supermarkeder.

Krydrede Mexicanske Ris

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Mexicansk
Antal: 4
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 4 dl ris fx brune ris
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1-2 friske jalapeños
 • 2 dl grøntsagsfond
 • 400 g hakkede tomater svarer til en dåse
 • 2 spsk tomatpuré
 • 100 g søde majs fra frost eller dåse uden tilsat sukker
 • 150 g kogte sorte bønner
 • 1 håndfuld frisk koriander
 • 1 lime
 • olivenolie til stegning

Mexicansk krydderiblanding

 • 2 tsk sød paprika
 • 1 tsk røget paprika
 • 2 tsk stødt koriander
 • 1 tsk oregano
 • 1/2 tsk hvidløgspulver
 • 1/2 tsk stødt spidskommen
 • 1/2 tsk sort peber
 • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

 • Kog ris efter pakkens anvisning. Typisk skal du bruge 8 dl vand til 4 dl ris. Brune ris skal koges i op til 35 minutter, hvorimod parboiled ris har kortere kogetid. Kog dem gerne al dente – så de ikke er helt gennemkogte.
 • Pil hvidløg og løg og hak dem begge fint. Fjern stilk og kerner fra jalapenõs og hak dem i små stykker. Varm en stor pande og svits først krydderierne af på den tørre pande et par minutter.
 • Tilsæt en smule olie og svits de finthakkede ingredienserne i et par minutter. Tilsæt grøntsagsfond, hakkede tomater og tomatpuré. Vend nu de kogte ris på panden sammen med majs og bønner.
 • Lad risene simre lidt og lad dem gerne få lidt stegeskorpe, men sørg for at røre rundt i det, så det ikke brænder på. Hak frisk koriander og skær lime i skiver. Top risen med finthakket koriander og lidt limesaft. Smag de krydrede ris til med ekstra salt og peber.
 • Server til mexicansk mad, fx bløde tacos som på billedet, burritos eller lav en lækker salat.

Noter

Serveringsforslag: På billedet af jeg serveret de krydrede ris i små færdigkøbte tortillapandekager som jeg har stegt let på panden med lidt olivenolie. Ovenpå har jeg serveret små blomkålsstykker som jeg også har stegt på panden med lidt olie og salt indtil de er let gyldne. Jeg har også lavet en cashewdressing (se opskrift), en cremet guacamole (se opskrift), refried beans, en lækker færdigkøbt salsa og ekstra frisk koriander på toppen. Blue corn tortilla chips til at snacke ved siden af! 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.