Nemme linsefrikadeller med champignon og krydderier

Lækre små linsedeller med masser af smag og bid. De indeholder ingredienser der er nemme at finde i selv de mindste supermarkeder og så er de virkelig nemme at lave. Du skal bruge kogte grønne linser, her bestemmer du selv om du koger tørrede linser selv, eller om du bruger dem fra dåse som er kogt på forhånd. Begge dele fungerer lige så fint. Derudover skal du bruge champignon, løg, hvidløg, krydderier og lidt mel – simpelt og lige til at gå til.

I opskriften forsteger jeg linsedellerne, for bagefter at bage dem færdige i ovnen. Dette gør jeg for at få en dejlig sprød skorpe på dellerne, men også sørge for at de ikke bliver klæg i midten ved at bage dem færdige ovnen. Konsistensen afhænger af, hvor meget du blender dem igennem. Jeg foretrækker at veggiedeller har bid, så sørg gerne for at farsen ikke er blendet for meget igennem.

Opskriften er uden mælk og æg – de er veganske og kan nemt laves glutenfri, hvis du anvender glutenfri mel til at binde farsen.

Linsedeller uden æg

Linsefrikadellerne er oplagte at lave som en del af #FOODPREPSØNDAG – hvor du forbereder mad på forhånd, til at gøre de travle hverdage lidt lettere. De kan holde sig i en lufttæt beholder i op til 5 dage i køleskabet.

Nemme linsedeller – perfekte til wraps!

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Madpakker
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 1 lille løg
 • 1-2 fed hvidløg
 • 200 g champignon
 • 1 tsk stødt koriander
 • 1 tsk stærk eller sød paprika
 • 1 tsk tørret rosmarin
 • 240 g kogte grønne linser svarer til en drænet dåse grønne linser
 • 2 spsk mel, fx hvede- eller kikærtemel
 • olivenolie til stegning

Sådan gør du

 • Hak løg, hvidløg og champignon helt fint i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint. Varm en pande og svits krydderier på den tørre pande i et minuts tid. Tilsæt lidt olivenolie og steg de finthakkede ingredienser på panden sammen med krydderierne i ca. 5 minutter under omrøring, så der er mindre væde tilbage fra løg og champignon.
 • Hæld nu de stegte ingredienser, linser, mel, salt og godt med peber i en skål. Blend det ganske lidt med en stavblender. Du ønsker kun at blende lidt af ingredienserne sammen, men sørg for at farsen stadig er grov og med hele linser, så dellerne får bid. Du kan også bruge en minihakker og hakke farsen groft.
 • Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Tør panden du brugte tidligere af med en klud. Varm den op med godt med olivenolie. Form farsen til små flade frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved middel høj varme. Læg herefter dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir (eller silikoneunderlag) og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Dette er med til at dellerne ikke bliver klæg i midten.
 • Server dellerne enten lune eller kolde. De er gode til madpakken i salater eller wraps, men kan også bruges til varm mad som et proteinrigt tilbehør. De kan også laves til burgerstørrelse og bruges i en lækker veggieburger.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.