Langtidsbagte tomater

Verdens nemmeste opskrift og så smager de her langtidsbagte tomater bare fantastisk til (næsten) alt – salater, på brød, i wraps mm. Oplagt at lave når du lige finder cherrytomater på tilbud, har nogle til overs eller bare har lyst til lidt ekstra lækkert.

Langtidsbagte tomater

Verdens nemmeste opskrift og så smager de her langtidsbagte tomater bare fantastisk til (næsten) alt – salater, på brød, i wraps mm. Oplagt at lave når du lige finder cherrytomater på tilbud, har nogle til overs eller bare har lyst til lidt ekstra lækkert.
Ret: Tilbehør
Antal: 1 glas
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • 4-6 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret basilikum
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 100 grader under og ovre varme. 
  • Halver tomaterne på langs og skær hvidløg i tynde skiver.
  • Hæld begge dele ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Vend i krydderier og olie. 
  • Bag i ca. 4 timer i ovnen, når der næsten ikke mere vædde tilbage på bagepladen, uden at tomaterne er tørret ud. 
  • Opbevar dem i et glas i køleskabet, holdbarhed er ca. en uges tid, hvis de ikke er spist inden. Tag dem ud en halv times tid inden de skal serveres for mere smag. 
  • Server i salater, som tilbehør til diverse ting, på brød mm. 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.