Langtidsbagte tomater

Verdens nemmeste opskrift og så smager de her langtidsbagte tomater bare fantastisk til (næsten) alt – salater, på brød, i wraps mm. Oplagt at lave når du lige finder cherrytomater på tilbud, har nogle til overs eller bare har lyst til lidt ekstra lækkert.

Ingredienser (1 glas bagte tomater):

  • 500 g cherrytomater
  • 4-6 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret basilikum
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt eller urtesalt
  • Olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 100 grader under og ovre varme. 
  2. Halver tomaterne på langs og skær hvidløg i tynde skiver.
  3. Hæld begge dele ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  4. Vend i krydderier og olie. 
  5. Bag i ca. 4 timer i ovnen, når der næsten ikke mere vædde tilbage på bagepladen, uden at tomaterne er tørret ud. 
  6. Opbevar dem i et glas i køleskabet, holdbarhed er ca. en uges tid, hvis de ikke er spist inden. Tag dem ud en halv times tid inden de skal serveres for mere smag. 
  7. Server i salater, som tilbehør til diverse ting, på brød mm. 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.