Verdens nemmeste opskrift og så smager de her langtidsbagte tomater bare fantastisk til (næsten) alt – salater, på brød, i wraps mm. Oplagt at lave når du lige finder cherrytomater på tilbud, har nogle til overs eller bare har lyst til lidt ekstra lækkert.
![](https://i1.wp.com/www.englerod.dk/wp-content/uploads/2018/12/DSC_0376-2.jpg?fit=768%2C1024&ssl=1)
Langtidsbagte tomater
Verdens nemmeste opskrift og så smager de her langtidsbagte tomater bare fantastisk til (næsten) alt – salater, på brød, i wraps mm. Oplagt at lave når du lige finder cherrytomater på tilbud, har nogle til overs eller bare har lyst til lidt ekstra lækkert.
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 500 g cherrytomater
- 4-6 fed hvidløg
- 2 tsk tørret basilikum
- Friskkværnet peber
- Havsalt
- Olivenolie
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 100 grader under og ovre varme.
- Halver tomaterne på langs og skær hvidløg i tynde skiver.
- Hæld begge dele ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Vend i krydderier og olie.
- Bag i ca. 4 timer i ovnen, når der næsten ikke mere vædde tilbage på bagepladen, uden at tomaterne er tørret ud.
- Opbevar dem i et glas i køleskabet, holdbarhed er ca. en uges tid, hvis de ikke er spist inden. Tag dem ud en halv times tid inden de skal serveres for mere smag.
- Server i salater, som tilbehør til diverse ting, på brød mm.