Gurkemeje latte med mandelmælk og kanel

Gurkemeje latte, også kendt som Golden Milk, er en antiinflammatorisk drik med det super sunde gurkemeje. Jeg var først skeptisk omkring at drikke gurkemeje, da det umiddelbart ikke smager fantastisk i sig selv. Med den rette tilsmagning af en cremet mandelmælk, kanel og lidt kokossirup, er det faktisk en ret lækker drik. Det er oplagt at skifte en kop kaffe, te eller kakao ud med denne gule drik engang imellem. 

Gurkemeje indeholder aktivstoffet curcumin (som også giver den gule farve). Curcumin er en antioxidant der har en antiinflammatorisk virkning. Når gurkemeje opvarmes aktiveres de antiinflammatoriske egenskaber. Gurkemeje er derfor oplagt, at bruge i madlavningen, f.eks. til at farve ris, brød og suppe, eller i en varm drik som denne. Gurkemejen kan også bruges rå, men her er det nødvendigt at tilsætte sort peber for, at aktivere curcuminen, f.eks. når du laver ingefærshots med gurkemeje.

Mange opskrifter på Golden Milk indeholder også kokosolie. Du kan valgfrit tilsætte 1 tsk kokosolie til opskriften. Jeg foretrækker dog at undlade den ekstra olie, da det tilføjer mange ekstra kalorier til drikken. I stedet får jeg naturligt fedt fra mandelmælken.

golden milk gurkemeje latte

Det smukke krus er en reklame gave fra Bitzliving (reklamelink)

Gurkemeje latte med mandelmælk og kanel
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Total time:
Serves: 2 personer
En antiinflammatorisk drik med en skøn sødme fra kanel og kokossirup.
Ingredients
 • 5 dl mandelmælk
 • 1/2 tsk tørret gurkemeje
 • 1/2 tsk kanel
 • 1 knivspids vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
 • 1 knivspids havsalt eller himalaya salt
 • ca. 2 tsk kokossirup (<i>eller dit fortrukne sødemiddel</i>) efter smag
Instructions
 1. Hæld halvdelen af mandelmælken, gurkemeje, kanel, vanilje og salt i en gryde og varm dem langsomt op imens du pisker med et piskeris.
 2. Drikken skal varmes op til lige under kogepunktet.
 3. Tilsæt kokossirup og smag til.
 4. Varm og skum den resterende mandelmælk i en mælkeskummer. Har du ikke en mælkeskummer tilsættes det blot i gryden og varmes med.
 5. Server halv gurkemeje drik og halv skummet mandelmælk, så du får en lækker cremet latte.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.