Sprød salat med quinoa, kidney bønner og ristede cashewnødder

Sponsoreret af Bonduelle 

Hvis du har fulgt min blog eller læst mine kogebøger, så ved du også at jeg bruger en del bønner og linser. Bønner på dåse er utrolig nemme, at bruge i hverdagen. Bonduelles bønner dampes og er derfor sprøde og lækre, at bruge i en salat som denne. De er altså ikke overkogte og melede, som nogle måske frygter når de “hører bønner fra dåse“. Jeg bruger dem ofte direkte i salater, som en kilde til protein, og så salaten mætter godt. 

Som jeg skriver i min kogebog Vegansk, kan du altid bruge bønner og linser fra dåse i mine opskrifter. Hvis der i en opskrift står 100 g tørrede bønner eller linser svarer det ca. til indholdet i en dåse (drænet indhold). Husk dog at smide dåsen til genbrug, for hvem ved, måske bliver dine genbrugte dåser lavet til en cykel.

 

5 from 1 reviews
Sprød salat med quinoa, kidney bønner og ristede cashewnødder
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En sprød, lækker og proteinrig salat med quinoa, kidney bønner, granatæble og ristede cashewnødder.
Af:
Opskrift til: frokost til 4 personer
Ingredienser
  • 2.5 dl quinoa
  • 1 granatæble
  • 80 g cashewnødder
  • ½ tsk paprika
  • 1 knivspids hvidløgsgranulat
  • 75 g salatmix
  • 150 g friske spirer (fra mungbønner)
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • Balsamico eddike til servering
Fremgangsmåde
  1. Kog quinoa i 5 dl letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  2. Pil granatæblet (et trick er at gøre det i en skål vand, så du ikke får rød saft i hele køkkenet).
  3. Rist cashewnødder på en tør pande med paprika og hvidløgsgranulat, til de er let gyldne.
  4. Anret nu din salat på et fad med salatmix nederst.
  5. Bland kogt quinoa, friske spirer, kidney bønner og granatæble i en skål og hæld ovenpå den sprøde salat.
  6. Top med de ristede cashewnødder og server med balsamico eddike.
 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.