Spinatpandekager

Grønne madpandekager der pynter flot på bordet. Brug dem f.eks. til ruller med fyld, som jeg har gjort, og server dem som en forret eller som del af et tapas bord. Den smukke grønne farve pynter flot til enhver lejlighed. Pandekagerne er glutenfri da de er lavet med kikærtemel, men kan også sagtens laves med almindeligt hvedemel eller speltmel.

Opskrift til 4 personer

100 g frisk spinat

4 dl vand

1 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

ca. 250 g kikærtemel*

Olivenolie til stegning

*Speltmel eller hvedemel kan også ersatte kikærtemel

Blend spinat og vand sammen i en blender. Bland alle de tørre ingredienserne i en skål og hæld væsken i lidt efter lidt under omrøring. Dejen skal være forholdvis tynd, juster den evt. med lidt ekstra mel eller ekstra vand. Pisk dejen til der ikke er klumper tilbage. Lad dejen stå og trække et kvarters tid inden pandekagerne steges.

Varm en pande med olivenolie. Brug en god slip-let pande. Hæld ca. en til halvanden deciliter dej på panden og fordel den på den varme pande. Steg pandekagerne et par minutter på hver side. Fortsæt med hele dejen.

Brug pandekagerne sammen med lækkert grøntsagsfyld. På billedet har jeg brugt vegansk smørepålæg fra Oatly, avocado og R*kt F*sk fra Astrid och Aporna. Prøv også en variant med hummus, avocado og frisk spinat.

2 Comments
 1. Hej Camille!
  Lækker opskrift! vil meget gerne prøve!

  Jeg kan ikke tåle gluten desværre eller kikærter/linser… Så jeg må ikke anvende Kikærte mel…
  Har du evt bud på, andre glutenfrie typer jeg kan benytte ellers?

  TAK!

  1. Hej Camille
   Rismel kan måske bruges? Jeg har ikke testet med rismel, de kan måske have lidt sværere ved at hænge sammen, men så kan du måske tilsætte lidt hørfrøæg? (spsk. hørfrø opblødt med 1/2 dl vand som blendes).
   Rigtig god fornøjelse!
   De bedste hilsner
   Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot