Veganske bananpandekager

Små tykke amerikanske pandekager helt uden mælk og æg. De modne bananer søder pandekagerne og jeg tilsætter risproteinpulver, for at pandekagerne skal mætte mere. Jeg har lavet disse pandekager næsten hver weekend, siden jeg mødte min mand for over 4 år siden. Det er en favorit herhjemme og jeg håber også du kan få gavn af opskriften. 

Denne opskrift indeholder links til GreenGoddess.dk 

Opskrift til 14 pandekager

2 små modne bananer

5 dl plantemælk, f.eks. havremælk eller mandelmælk

100 g havregryn

2 scoop risproteinpulver m. vaniljesmag (kan erstattes af et par ekstra spiseskefulde mel)

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

1/2 tsk vaniljepulver

100 g mel, f.eks. hvede- eller speltmel, evt. fuldkorn

Kokosolie til stegning

Sirup til servering + frisk frugt

Blend bananer og plantedrik sammen i en blender. Tilsæt havregryn, risprotein, bagepulver, natron og vaniljepulver og blend igen. Tilsæt til sidst mel og blend igen. Lad dejen stå og trække i blenderen i 10-15 minutter.

Varm en pande med en smule kokosolie. Hæld pandekagedej direkte på panden fra blenderglasset. Lav dine pandekager som små tykke amerikanske pandekager. Steg pandekagerne et minuts tid på hver side. Server pandekagerne med sirup og friske bær.

Glutenfri tip: benyt glutenfri havregryn og erstat hvede- eller speltmel med boghvedemel, hirsemel, rismel eller kokosfibermel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.