Agurkeruller med Artiskokcreme – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Agurkeruller med Artiskokcreme

Fik virkelig lyst til tapas, da gik rundt i mit lokale supermarked i dag. Så jeg måtte i gang i køkkenet med disse ruller, oliventapenade, pesto og gazpacho. Agurken giver en dejlig friskhed, sammen med artiskokcremen der også indeholder hvidløg. Server dem sammen med andre lækre tapas. 

Artikskak-ruller

Opskrift til 4 personer

1 glas artiskokker (ca. 300 gram)

50 gram cashewnødder eller mandler

1 fed hvidløg

50 gram soltørrrede tomater

evt. 1-2 spsk. koldpresset olivenolie eller vand

Salt og peber

1 agurk

1 håndfuld friske basilikumblade

I en foodprocessor blendes artistokker, cashewnødder eller mandler, hvidløg og soltørrede tomater. Hvis det er nødvendigt tilsættes en smule vand eller olivenolie. Artiskokcremen smages til med salt og peber.

Agurken skæres i aflange skiver, enten med en mandolinjern eller forsigtigt med en skarp kniv. En lille spiseske artiskokcreme lægges på en skive agurk, og skiven rulles sammen. Dette fortsættes indtil alt artiskokcremen er brugt. Til sidst hakkes basilikumbladene fint og drysses over rullerne.

Server dem som de er, til andre lækre tapas.

7 Comments
  1. Det er supergodt ud. Tak for de fine opskrifter 🙂

    Hvilken slags artistok på glas er det? I olie, vand, grillede, artiskokhjerter?

    1. Hej 🙂
      Selv tak, er glad for at de kan bruges. Det har ingen betydning hvilke artikokker du bruger, om det er på glas eller dåse.
      God fornøjelse 🙂

  2. Lækre ruller!! De er forbavsende nemme at lave, og smager mums.
    De står nu klar i køleskabet lige til at anrette i aften, så de kan spises til Dronningens nytårstale.
    Godt Nytår!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.