Carrot Dogs – veganske hotdogs

Du tænker måske at jeg er en smule skør når jeg fortæller dig, at jeg i denne opskrift bruger gulerod i stedet for pølse. Man kan sagtens få veganske pølser og de smager skønt, men er ligesom pølser lavet på kød, er de forarbejdet og er i virkeligheden ikke specielt sunde. Derfor giver jeg dig her et alternativ – en sundere hotdog i en gourmet udgave. 

carrotdogs1

Opskrift til 4 personer (2 stk. per person)

Gulerødderne

8 tynde gulerødder

Barbecuesauce (klik her for opskrift)

Først koges gulerødderne til de er “al dente” (til de stadig har lidt bid). Imens blandes barbecuesaucen. De kogte gulerødder og barbecuesaucen lægges i en lukket beholder eller pose og lægges i køleskabet i mindst en times tid, gerne mere.

Før brug steges de på en pande i en smule olivenolie eller grilles på grillen.

Server med hjemmelavet hotdogbrød (se nedenstående opskrift), hjemmelavet remoulade, syltede rødløg og agurker samt ristede løg.

Hotdog brød

2 tsk. tørgær

1 tsk. salt

2 dl vand

70 gram tomatkoncentrat/puré

1 tsk. timian

1 tsk. oregano

1 tsk. løgpulver

Ca. 150 gram fuldkornsspeltmel eller majsmel (for glutenfri version)

Ekstra mel til æltning

Gær røres ud med salt i en stor skål. Vand tilsættes sammen med tomatkoncentrat, timian, oregano og løgpulver. Herefter mel lidt efter lidt. Brug fingrene til at ælte dejen godt sammen..

Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur og del den herefter op i 8 lige store stykker. Tryk stykkerne ud på en bageplade med bagepapir i en rektangel form. Drys lidt mel på fingrene for at dejen ikke klistrer for meget.

Bag stykkerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Imens de stadig er varme trykkes de sammen på langs og stilles i et glas som vist på nedenstående foto. På den måde holder de formen og er perfekte til at lave din Carrot Dog.

IMG_3936

No Comments Yet
 1. Hej
  Når jeg har rørt 150 gram speltmel i, har jeg en grød ? bruger meget mere mel for at få det til at hænge sammen. Lader du det hæve som “grød” og mætter det efter hævning?

  1. Hej Iben
   Beklager! Jeg er har lavet en fejl. De 150 gram er til majsmel, da majsmel suger mere end speltmel. Du skal bruge noget mere speltmel, indtil den kan æltes med fingrene. Jeg må lige prøve med speltmel en af dagene, så jeg kan få de præcise mål skrevet ned. Håber det lykkedes for dig alligevel.
   Mvh
   Johanne

  1. Velbekomme – glad for at du kunne bruge den. Min kæreste kiggede noget skeptisk på mig, første gang jeg serverede dem, men da han smagte dem blev han meget positivt overrasket 🙂

 2. Hej 🙂

  Ka brødene godt bages dagen i forvejen og så genopvarmes eller bliver de bare tørre??
  Fryseegnet??

  Mvh

 3. Hej Johanne
  Først vil jeg lige proklamere: Hold fast Englerod er en spændende og inspirerende blog.
  Jeg glæder mig til, at prøve den her opskrift på veganeske hotdogs – som iøvrigt på billedet ser vildt lækre ud. Kryds lige fingre for mig, at det går som det skal når jeg står i køkkenet.
  Glade planterige hilsner fra Patrick.
  Ps. Mange tak for alt det dejlige læsestof.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.