Hjemmelavet havremælk

Havremælk er nok en af de nemmeste og billigste plantemælk at lave selv. Det kræver kun få ingredienser som du sikkert allerede har i dit køkken og tager mindre end 10 minutter at lave. 

 havremælk

5 from 1 reviews
Hjemmelavet havremælk
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Af:
Opskrift til: 1 liter havremælk
Ingredienser
  • 100 g havregryn
  • 1 liter koldt vand
  • Evt. 1 spsk koldpresset rapsolie og 1 knivspids salt
  • Redskaber: En blender, en si og et osteklæde eller rent viskestykke
Fremgangsmåde
  1. Blend havregryn og vand godt igennem et par minutter. Du kan enten vælge, at lægge havregrynene i blød i vandet en times tid før du blender. Eller du kan vælge at blende dem direkte. Blender du dem uden iblødsætningen, skal du blot blende lidt ekstra tid.
  2. Læg en si over en skål og dæk sien med et osteklæde eller et rent viskestykke.
  3. Hæld den blendede havremælk igennem lidt efter lidt og vrid det sidste vædde ud af klædet, så der kun er havrepulpen tilbage i klædet og den færdige havremælk i skålen.
  4. Tilsæt evt. lidt olie (for at give mælken en bedre konsistens) og en knivspids salt i din færdige havremælk.
  5. Hæld det på en flaske eller en kande, gerne en der kan lukke tæt. Husk at ryste havremælken igennem inden brug hver gang.
  6. Brug din havremælk på din morgenmad, f.eks. havregryn, branflakes, müsli eller granola - kan også bruges i kaffe eller smoothies.
  7. Holdbarheden er ca. 3-4 dage på køl.
  8. Tip:Ønsker du en sødere havremælk er det lækkert at søde med lidt agave- eller ahornsirup og tilsætte vanilje.


																																										
							 

							
17 Comments
  1. Hej Johanne
    Har du en idé om, hvordan jeg kan lave havredrik, der er beriget med calcium?
    Jeg har svært ved at finde et sted, hvor det kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.