Ovnbagte samosas med kartofler, blomkål, ærter og karry

veganske samosas

Samosas med karry og grøntsagsfyld

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Afkøling af fyld20 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 1 spsk madras karry
 • 2 tsk stødt koriander
 • 1 tsk spidskommen
 • 2 løg
 • 300 g kartofler
 • 2-3 fed hvidløg eller efter smag
 • 1 spisk friskrevet ingefær
 • 1/2-1 frisk chili
 • 200 g revet blomkål fx fra frost
 • 150 g frosne ærter
 • 240 g kogte grønne linser svarer til en dåse/karton drænede linser
 • 2 dl kokosmælk eller vand
 • 1-2 spsk sojasauce
 • 1 pakke filodej
 • olie til stegning og pensling fx olivenolie

Sådan gør du

 • Hak løg fint. Skrub kartofler - behold skrællen på hvis de er øko og friske. Skær dem i små tern. Varm en stor wok og rist krydderierne af på den tørre pande. Tilsæt olie og steg først løg i et par minutter. Tilsæt herefter kartofler.
 • Hak hvidløg og chili fint. Riv den friske ingefær. Tilsæt alle tre til wokken. Vej blomkål og ærter af. Si væsken fra dåsen med linser og skyl dem i en sigte. Tilsæt blomkål, ærter og linser til wokken sammen med kokosmælk og lidt sojasauce. Rør rundt i wokkens indhold, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter, rør rundt i det i ny og næ, indtil kartoflerne er kogte, men stadig har bid.
 • Det er vigtigt at fyldet er kølet godt af inden du samler dine samosas. Hvis det skal gå hurtigt, kan du hælde fyldet over på en tallerken og stille den ved et åbent vindue og ellers lad det køle af i wokken.
 • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Læg et stykke filodej på et stort skærebræt. Skær filodejen i aflange rektangler i ca. 10 cm i bredden. Læg 1-2 spiseskefulde fyld i det ene hjørne og fold hjørnerne sammen omkring fyldet, så det danner en trekant. Fold det flere gange, så dine samosas har flere lag og lukker helt tæt. Brug lidt olie til at pensle ved enden, så den holder tæt og pensl også gerne lidt olie på toppen af dine samosas.
 • Læg dine færdigsamlede samosas på et bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine samosas i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde. De er aller bedst at servere med det samme imens de er lune og sprøde. Server gerne med sød chilisovs, teriyaki sauce eller mango chutney.
Samosa fyld uden kød
veganske samosas
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.