Salatbåde med blomkål, svampe, kikærter og tahindressing

Smagfuld og mættende blomkålswok med champignoner, kikærter, krydderier og friske urter. Serveret i salatbåde med tahindressing. Ikke nok med at retten er virkelig nem at lave, så kræver den også minimal opvask, da alt laves i én wok, udover dressingen. En ret der passer både som hverdagsmad og til weekendhyggen.

Blomkålswok

Blomkålswok med svampe og kikærter

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 2 spsk olivenolie til stegning
 • 2 små løg
 • 1 stort blomkålshoved
 • 300-400 g champignoner
 • 3-4 fed hvidløg (eller efter smag)
 • 1 håndfuld friske krydderurter fx rosmarin og timian
 • 240 g kogte kikærter svarer til en dåse drænede kikærter
 • 2-3 tsk sød paprika
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 tsk flagesalt
 • friskkværnet peber
 • 2 hoveder hjertesalat

Tahindressing

 • 2 spsk tahin
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 spsk sojasauce eller tamari
 • en smule vand efter behov

Sådan gør du

 • Pil løg og skær i tynde skiver. Varm en stor wok med olivenolie og steg til løg er genemsigtige. Skær imens blomkål ud i små buketter og tilsæt dem til wokken. Lad det stege ved høj varme under omrøring i ca. 5 minutter.
 • Rens champignoner og skær dem i skiver. Pil hvidløg og hak fint. Det samme med de friske krydderurter. Tilsæt champignonskiver, finthakket hvidløg og krydderurter til wokken sammen med de drænede og kogte kikærter, sød paprika, chiliflager, salt og peber. Lad det hele stege i yderligere 10 minutter (rør rundt i ny og næ) til blomkålsbuketter er møre og champignonerne er svundet ind. Smag til med ekstra salt og peber.
 • Pil salatbladene fra stilken og læg dem på et fad. Tilsæt blomkålsfyld og server med en smule tahindressing.

Tahindressing:

 • Brug gerne en minihakker til at lave din tahindressing. Tahin har ofte meget forskellige konsistenser, så derfor er det svært at angive en præcis mængde væske. Til denne opskrift må din dressing gerne være lidt tynd.
 • Blend tahin med citronsaft, sojasauce og vand efter behov. Juster mængden med enten mere tahin eller mere vand.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.