Gnocchi med peberfrugtsauce

Skøn og cremet sauce med peberfrugter, tomat, hvidebønner og hvidløg. Perfekt at vende med gnocchi eller pasta. Retten er også et stort hit hos børn, her kan du vælge at tage lidt fra inden du vender retten med spinat. 

Gnocchi med peberfrugtsauce

Gnocchi med peberfrugtsauce

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 3 røde peberfrugter
 • 2-3 fed hvidløg
 • 250 g cherrytomater
 • 240 g kogte hvide bønner (svarer til en dåse drænede bønner)
 • ca. 3 dl plantedrik eller madlavningsfløde fx på ris- eller havre
 • evt. lidt chiliflager
 • 100 g frisk spinat
 • olivenolie til stegning
 • friskkværnet peber
 • salt

Til servering

 • 500 g gnocchi, alternativt pasta

Sådan gør du

 • Åben peberfrugter og fjern kernehus. Skær dem i grove stykker. Varm en pande med lidt olie og steg peberfrugterne til de bliver bløde og let gyldne. Pil hvidløg og hak dem groft og tilsæt på panden. Tilsæt også cherrytomater og lad det stege yderligere 3-4 minutter under omrøring.
 • Blend de stegte ingredienser fra panden med hvide bønner, plantedrik/madlavningsfløde, friskkværnet peber og lidt salt. Saucen skal være helt cremet - juster evt. med mængden af væske. Tilsæt evt. lidt chiliflager, hvis du vil have mere spice.
 • Tør panden af og varm den op igen med olie. Steg gnocchi i lidt olie et par minutter (hvis du bruger pasta, skal pastaen ikke steges først). Tilsæt peberfrugtsaucen lidt efter lidt (vurder selv om du vil bruge alt saucen, ellers kan du også gemme lidt til dagen efter). Lad retten simre i 5-10 minutter og vend det til sidst med finthakket spinat. Husk at smage retten til med salt og peber.
 • Server retten imens den er varm - kunne fx serveres sammen med nogle stegte grøntsager ved siden af.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.