Veganske gulerodsboller – opskrift på saftige boller med gulerødder

Saftige boller med gulerødder med en sprød skorpe helt uden æg. Egentlig er det nærmere gulerodsbrud, da bollerne ikke bliver formet med hænderne, da det er en ret våd dej. De er virkelig nemme at lave og kan laves med ingredienser du sikkert allerede har liggende eller kan købe hos din lokale købmand. 

Gulerodsboller indeholder ofte æg, men denne opskrift er helt uden og er selvfølgelig også vegansk. Jeg har ikke lavet gulerodsboller i et par år og sidst jeg bagte gulerodsboller bagte jeg dem i en glutenfri udgave. Nu har vi testet denne opskrift en hel del gange herhjemme, de er populære blandt hele familien, så nu var jeg altså nødt til at dele opskriften. 

Bollerne er børnevenlige og min datter på 20 måneder hjælper til med at bage dem, drysse solsikkekerner på dem og spiser dem med stor velbehag. Skorpen er let sprød, men ikke mere sprød en mindre børn godt kan spise dem. Indeni er de nemlig helt bløde og saftige. 

Saftige gulerodsboller uden æg

Jeg laver bollerne på en røremaskine og lader den gerne køre i 10 minutter, så dejen bliver æltet rigtig godt igennem og gluten bliver aktiveret. Hvis du ikke har en røremaskine, så kan de også sagtens røres sammen i en skål med en røreske. 

Bollerne bliver virkelig luftige og saftige, hvis du ælter dejen godt og bollerne får lov til at hæve den anbefalede tid. 

Veganske gulerodsbrud

Veganske gulerodsboller – luftige og saftige boller

Gulerodsboller eller nærmere gulerodsbrud uden mælk og æg. Bollerne er virkelig nemme at lave og holder sig saftige i mange dage. Opbevar bollerne i køleskabet for bedst holdbarhed. Smager også lækkert når de er let ristet, men de første par dage er dette ikke nødvendigt.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Samlet tid2 timer 5 minutter
Ret: Bagværk

Equipment

 • Røremaskine

Ingredienser

 • 50 g frisk gær
 • 1 tsk. salt
 • 6 dl lunken vand
 • 2 dl soja- eller havreyoghurt
 • 150 g solsikkekerner
 • 200 g fintrevet gulerødder
 • 250 g grahamsmel
 • ca. 700 g hvedemel
 • Ekstra solsikkekerner

Sådan gør du

 • Rør gær ud med salt og lunken vand. Det er oplagt at bruge en røremaskine, men dejen kan også røres sammen i en skål. Tilsæt yoghurt, solsikkekerner og fintrevet gulerødder. Tilsæt også grahamsmel og lad røremaskinen køre lidt.
 • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og lad røremaskinen køre imellem. Lad røremaskinen ælte dejen rigtig godt igennem i op til 10 minutter. Lad dejen hæve i en times tid i røremaskinens skål, på køkkenbordet og tildækket med et rent viskestykke.
 • Beklæd to bageplader med bagepapir og brug nu to spiseskeer til at forme dine brud. Prøv og form dem så runde som muligt. Drys med ekstra solsikkekerner og dæk bollerne med rene viskestykker. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
 • Tænd ovnen til 200 grader varmluft. Bag hver bageplade for sig selv i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist inden servering (ellers vil de være lidt klæg). Server f.eks. med vegansk smørbar eller andet pålæg. Bollerne er perfekte til madpakken.
5 Comments
 1. Kan man bruge noget andet end soja/havre yoghurt? Det er ikke et must for mig de er veganske og har sjældent nogen af de to ting:)

  1. Hej Leyla,
   Jeg tænker du kan halvere mængden af gær hvis de hæver natten over.
   Rigtig god fornøjelse 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.