Linsegryde med couscous, gulerødder og tomatsauce

Skøn og cremet gryderet med linser, couscous og gulerødder toppet med frisk persille. Et mættende måltid som kan serveres som en rustik suppe, måske med lidt brød til. En børnevenlig ret som kan nydes af hele familien.
linsegryde med gulerødder og tomat
Opskrift til: ca. 4 personer
Forberedelsestid: ca. 20 minutter
Ingredienser:
  • 2 dl tørrede delikatesselinser
  • 2 dl couscous
  • 1-2 tsk. sød paprika
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 5-6 gulerødder
  • 1-2 spsk. æblecidereddike
  • 400 g mosede el. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • 1 lille bundt frisk persille

 

Fremgangsmåde:
  1. Start med at koge linser i 5 dl letsaltet vand i ca. 20 minutter. Alternativt kan du bruge linser på dåse der er kogt på forhånd.
  2. Hæld couscous i en lille skål og tilsæt 5 dl kogende vand. Lad det stå og trække i 5-10 minutter imens du laver retten.
  3. Svits sød paprika på en tør pande, vælg en stor pande så hele retten kan tilberedes der på.
  4. Hak løg og hvidløg fint og tilsæt på panden sammen med ca. 1 dl vand for at vandstege dem.
  5. Halver gulerødder på langs, skær i aflange stykker og til sidst i helt små tern. Tilsæt til panden og lad dem stege i et par minutter.
  6. Tilsæt æblecidereddike og mosede tomater og bring pandens indhold i kog. Skru ned til middel varme og lad det simre indtil gulerødderne er kogt al dente.
  7. Tilsæt nu madlavningsfløde, kogte linser og couscous, samt rigeligt peber og havsalt.
  8. Lad retten simre i yderligere et par minutter. Smag til med ekstra paprika, peber og salt.
  9. Hak persille fint og drys til sidst ud over retten.
  10. Server retten som en rustik suppe og gerne med lidt brød til.
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.