One-pot Ratatouille med Pasta og Kokosmælk

Det er de færreste opskrifter der kan prale med at de kun tager 10 minutter at lave, men denne ret tager vitterligt kun 10 minutter, hvis du bruger frosne grøntsager. Den tager omkring 15 minutter, hvis du bruger friske grøntsager. Det er en efterspurgt opskrift, da jeg ofte har delt denne ret på min Instagram Story. Har nok lavet retten 20 gange det sidste halve år, så nu er det vidst på tide at dele den, så i også kan få gavn af denne nemme, budgetvenlige og smagfulde ret.

Frosne grøntsager er ikke ringere end de friske grøntsager. De er rent faktisk også frosset ned når de er modne og friske, og indeholder derfor mindst lige så mange vitaminer. Så der er altså intet i vejen for at bruge frosne grøntsager. Det er nemt på travle dage, da du altid kan have et par poser liggende klar til at lave en sund og nem ret.

Du kan få mange forskellige grøntsagsmix og en af dem er Ratatouillemix, jeg har set det hos både Netto, Rema 1000 og Fakta og du kan sikkert få det hos flere af supermarkederne. Hvis du ikke vil bruge frosne grøntsager, kan du også bruge friske. Se mit forslag til at udskifte med friske grøntsager lige under opskriften.

one-pot pastaret
  •  

One-pot Ratatouille med Pasta og Kokosmælk

Det er de færreste opskrifter der kan prale med at de kun tager 10 minutter at lave, men denne ret tager vitterligt kun 10 minutter, hvis du bruger frosne grøntsager. Den tager omkring 15 minutter, hvis du bruger friske grøntsager.
Ret: Store måltider
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 kg frosne ratatouille grøntsagsmix*
  • 3 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 250 g kikærte- eller linsepasta**
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • Olie til stegning
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Varm en mellemstor gryde med lidt olie og tilsæt de frosne grøntsager. Alternativt friske grofthakkede grøntsager som nævnt under opskriften.
  • Tilsæt vand og kokosmælk og bring det i kog.
    Tilsæt herefter pasta, bouillonterning og krydderier. Bring grydens indhold i kog igen og skru derefter ned til middelvarme og lad det simre i ca. 6-8 minutter (afhængig af pastaens kogetid).
  • Smag til med ekstra krydderier, rigeligt peber og lidt salt.
  • Retten er nu klar til at blive serveret. Nemt, lækkert og budgetvenligt.

Noter

*Du kan også bruge friske grøntsager: 500 g cherrytomater, 1 lille squash, 1 løg og en peberfrugt. Sørg dog for at stege grøntsager møre i gryden inden resten af ingredienserne tilsættes.
**Almindelig pasta, f.eks. fuldkornspasta kan også bruges. Hvis du bruger almindelig pasta vil jeg anbefale dig at tilsætte en dåse kogte kikærter for lidt ekstra protein. 
1 Comment
  1. Hej Johanne

    Retten smager fantastisk, og jeg har lavet den mange gange nu! Er retten fryseegnet?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.