Klassiske Veganske Pandekager

Helt klassiske og veganske pandekager der også kan bruges som madpandekager, hvis du undlader vanilje og kardemomme. De er super nemme og lave og kræver ingen specialingredienser. Du har sikkert allerede ingredienserne liggende i dit køkken, så det er bare med at gå i gang, hvis du vil lave et bjerg af pandekager ligesom Rasmus Klumps mor. 

Jeg har allerede lavet en del opskrifter på veganske pandekager, nogle sødet med banan, andre farvet med rødbede og spinat. Nogle med fuldkornsmel og andre med kikærtemel. De her pandekager er helt klassiske og vildt nemme at lave. Jeg har valgt ikke at tilsætte sukker til dejen, da jeg synes at noget lækkert fyld sagtens kan gøre det, men du kan selvfølgelig tilsætte vaniljesukker eller lidt sukker, hvis du gerne vil have dem ekstra søde. 

I går fejrede vi Ellas 1 års fødselsdag og jeg brugte pandekagerne til at lave en pandekage lagkage med kokosflødeskum og friske bær. 

Pandekage lagkage med kokosflødeskum og friske bær. 

Ingredienser (4 personer): 

  • 5 dl plantedrik, f.eks. havremælk eller mandelmælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 200 g mel, f.eks. speltmel
  • Kokosolie til stegning 

Fremgangsmåde: 

  1. Blend alle ingredienserne sammen i en blender. Hvis du ikke har en blender kan du også bruge en stavblender eller et elpisker, men det er vigtigt at der ikke er klumper i dejen. 
  2. Lad dejen stå på køkkenbordet og trække et kvarters tid inden du begynder og stege pandekagerne. 
  3. Varm en pande til middel varme (ikke for varm) med lidt kokosolie. 
  4. Fordel ca. 1 dl dej på panden, sørg for hurtigt at få fordelt dejen til hele panden ved at tippe panden.
  5. Steg pandekagerne til de er let gyldne på begge sider. Fortsæt med resten af dejen.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.