Calciumbombe – sesamdrik med banan og kanel, toppet med den sprødeste granola

Annonce for Axa – Simply Great

Jeg er et rigtigt morgenmadsmenneske. Jeg elsker min morgenmad og kan ikke gå ret mange timer efter jeg er stået op uden min morgenmad. For mig kickstarter det dagen. Så er der de mennesker der slet ikke spiser morgenmad, det forstår jeg slet ikke, hvordan kan de det?!

Jeg er typen der gerne står op en halv time før, bare for at have tid til at lave en god morgenmad og nyde den. Det ved jeg godt at størstedelen ikke gør, det gør jeg sikkert heller ikke her efter jeg er blevet mor, når min barsel engang er slut. Nogle gange skal det selvfølgelig også bare være nemt og hurtigt, men jeg gider bare ikke kedelige havregryn.

En smoothie, eller som i denne opskrift en sesamdrik, tager fem minutter at lave. Og så lige toppet med en sprød granola og frisk frugt. Axa har lanceret en ny produktkategori der hedder Simply Great med to skønne granolas. De er begge uden tilsat sukker, men i stedet sødet med tørrede frugter og bær og smagsstoffer fra krydderier og nødder. Og de smager de virkelig godt! Så er det altså nemt at lave en smagfuld luksus morgenmad. Jeg servede her deres kakao, mandel og blåbær granola ovenpå min sesamdrik, med friske blåbær og et glas appelsin-gulerodsjuice til.

Calciumbombe – sesamdrik med banan og kanel, toppet med den sprødeste granola

En skøn sesamdrik med masser af calcium. En perfekt måde at starte dagen på. Brug den med granola og frisk frugt. Du kan også tilsætte yderligere vand og drikke den rent
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: Morgenmad
Antal: 2 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

 • 1 dl (40 g) sesamfrø
 • ½ dl (20 g) mandler
 • 2 små modne bananer
 • 6 dadler
 • ½ tsk vaniljepulver (ikke vaniljasukker)
 • ½ tsk kanel
 • 5 dl vand

Topping

 • Axa Granola – kakao, blåbær og mandel
 • Friske blåbær

Sådan gør du

 • Læg sesamfrø og mandler i blød aftenen inden (mindst 4 timer).
 • Si iblødsætningsvandet fra og hæld sesamfrø og mandler i en blender.
 • Tilsæt banan, dadler, kanel og lidt af vandet. Blend godt og tilsæt resten af vandet til du har den ønskede konsistens.
 • Smag til med ekstra kanel.
 • Server som en smoothiebowl med granola og friske bær.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.