No-bake brownie med mocha smag

Sponsoreret af Moccamaster

No-bake betyder, at disse brownies ikke skal bages i ovnen. Havde det ikke været for kaffen, ville de også være raw. Selvom de ikke er helt raw, så bevares de gode egenskaber fra nødder, kakao og dadler stadig. Jeg elsker kombinationen af kaffe og kakao, som giver denne mocha smag. De lækre brownie stykker er skønne at toppe med kokosyoghurt (link til opskrift), havrefraiche eller noget tilsvarende, som giver et syrligt modspil den til kraftige chokoladesmag.  

Kaffe under graviditet er et emne med meget delte meninger. Nogen mener, at op til tre kopper om dagen er okay at drikke for gravide, andre mener man slet ikke bør drikke kaffe. De første tre måneder af min graviditet havde jeg slet ikke lyst til kaffe, men da kvalmen forsvandt fik jeg lyst til min kaffe igen. Jeg elsker hyggen ved, at drikke en kop kaffe, men jeg kan også rigtig godt lide smagen af en god kop kaffe med havremælk. Jeg har under min graviditet primært drukket koffeinfri kaffe, men nogle dage har jeg bare haft brug for et boost og har derfor drukket en enkelt kop med koffein de dage.

Jeg er vild med at tilsætte kaffe i søde sager. Derfor får i her en opskrift på en lækker fudgy brownie, der passende kan nydes med en kop kaffe, med eller uden koffein.

No bake brownie raw cake brownie

No-bake brownie med mocha smag
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6 personer
Næsten raw brownies med dadler, nødder, kakao og kaffe. Disse brownies er super nemme, at lave, de skal ikke bages i ovnen og indeholder en masse gode ingredienser.
Ingredients
 • 150 g nødder af eget valg (<i>jeg har brugt 1/3 cashewnødder, 1/3 mandler og 1/3 hasselnødder</i>)
 • 4-5 spsk usødet kakaopulver, f.eks. raw kakaopulver
 • 50 g kakaonibs
 • 1 dl kaffe, evt. koffeinfri
 • 250 g friske dadler u. sten
 • 1-2 tsk fast koldpresset kokosolie
 • 1 knivspids himalaya- eller havsalt
 • <b>Til servering:</b> kokosyoghurt, havrefraiche eller tilsvarende
Instructions
 1. Hæld nødder, kakaopulver og kakaonibs i en foodprocessor og puls til nødderne er hakket helt fint.
 2. Tilsæt kaffe, dadler, kokosolie og en knivspids salt.
 3. Lad foodprocessoren køre til det bliver en samlet masse. Afhængig af, hvor god din foodprocessor er, kan du muligvis være nødt til at røre lidt rundt i massen løbende indtil massen er blendet godt igennem.
 4. Dæk et lille firkantet fad (jeg bruger et fad på 20 x 20 cm) med bagepapir og hæld den blendede masse i fadet. Fordel det jævnt med en dejskraber og skrab overfladen glat.
 5. Stil fadet i køleskabet natten over, omkring 12 timer.
 6. Skær kagen ud til små brownie stykker og server med kokosyoghurt, havrefraiche eller et lignende syrligt produkt efter smag.
Notes
Tip: Skulle du have ekstra brownie i overskud, eller skærer du kanterne af, kan du nemt lave dem til lækre romkugler. Tilsæt blot en smule romessens, rul til kugler og vend i groft kokosmel.

Moccamaster har i samarbejde med La Cabra udviklet en række film med fokus på den gode kaffe. Se første film i rækken her:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.