Pasta drys – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Pasta drys

Et simpelt men virkelig lækkert tilbehør til dine pastaretter eller i salater. Lavet på cashewnødder og det magiske krydderi, som ikke må mangle i dit plantebaserede køkken – gærflager. Gær-hva-for-noget? tænker du måske. Gærflager er inaktiv gær som anvendes til at give ostesmag i veganske retter, f.eks. i vegansk ostesauce eller i denne opskrift. 

Udover den lækre smag, de giver i madlavning, er gærflager også rige på vitamin B. Gå efter de lyse gærflager, de giver efter min mening den bedste smag. Gærflager kan købes i de fleste helsebutikker/net helsebutikker.

pastadrys

Denne opskrift giver et glas pasta drys

100 gram cashewnødder*

25 gram gærflager

1-2 tsk. løgpulver

1 tsk. salt

*bruger du saltede cashewnødder kan du undlade salt i opskriften

Cashewnødderne hakkes godt i en foodprocessor. Gærflager, hvidløgspulver og salt køres med i maskinen, så det hele bliver blandet godt sammen.

Server pasta drys til en lækker pastaret, f.eks. spaghetti tomatsovs.

Din pasta drys opbevares på glas (behøver ikke at stå på køl), kan fint holde sig et par måneder (eller mere).

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.