Grøn pastasalat med sprøde grøntsager og en cremet urtedressing

pastasalat urtedressing

Grøn pastasalat med sprøde grøntsager og cashewdressing med urter

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g pasta brug den type du har lyst til
  • 150 g edamame bønner fra frost
  • 1 hoved frillice salat også kaldet ærtesalat
  • 1 agurk
  • 1 bundt asparges
  • 2-3 forårsløg

Cremet urtedressing

  • 80 g cashewnødder
  • 1 håndfuld friske krydderurter fx persille og basilikum
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1-1,5 dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Kog pasta efter pakkens anvisning, Si vandet fra, skyl i koldt vand og lad pastaen køle af. Hæld edamame bønner i en skål og hæld kogende vand over dem, lad dem stå i ca. 5 minutter og si vandet fra.
  • Hak salat, skær agurk i små tern og asparges og forårsløg i tynde skiver.
  • Bland salat, agurk, asparges, forårsløg, edamame bønner og pasta. Vend med den cremede urtedressing.

Cremet urtedressing

  • Afhængig af din blender, kan det være en fordel at stille cashewnødder i blød. Enten i koldt vand i 4 timer eller i kogende vand i 30 minutter. Si herefter vandet fra. Hvis du har en powerblender (fx Blendtec, Vitamix etc., er dette ikke nødvendigt).
  • Blend cashewnødderne med de friske urter, citronsaft og vand. Start med 1 dl og juster med vand efter behov til du har en cremet og lækker dressing. Smag dressingen til med salt.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.