Mit køkken – før og efter billeder

Endelig kan jeg vise jer resultatet af måneders hårdt arbejde. Vores køkken. Mit drømmekøkken. Køkkenet er blevet lige som jeg har drømt om. Jeg har gået efter stilen “modern mediterranean“, da jeg elsker den sydeuropæiske stil blandet med et moderne udtryk. Jeg har ville dele resultatet med jer tidligere, men vi har først lige fået fodlister på og hængt den sidste lampe op. Nårh ja, og så kom der også lige en baby. 

I 2017 købte vi vores drømmehus, eller rettere drømme beliggenhed ude i en lille privat skov i Nordjylland. Huset skulle renoveres og det første projekt vi gik i gang med var køkkenet. Køkkenet var oprindeligt ikke særlig stort. I hvert fald ikke stort nok til mit behov, da køkkenet også skulle fungere som mit arbejdsrum.

Vi gik i gang med at rive væggene ned til et rum som var midt i mellem køkken og spiseplads, så vi kunne få ét stort rum. Rummet er omkring 40 kvm. Vi gik derefter i gang med at isolere rummet bedre, både ift. vægge og gulv. Da vi fjernede det klikgulv som lå i rummet, fandt vi det smukkeste plankegulv, som vi besluttede os for at genbruge. Vi har dog erfaret at det er utrolig svært, at holde pænt og gulvet skal derfor behandles med hvid lud og lak indenfor den nærmeste fremtid.

Før billeder

Sådan her så rummet ud. Til højre lå køkkenet i en lille krog. Køkkenet var fra 90’erne og trængte til en opgradering.

Sådan her så rummet ud da vi havde revet vægge og køkken ned. Vi startede altså helt forfra.

Efter billeder

Jeg valgte et sort køkken med en marmorlook stenbordplade. Masser af skuffer og en kæmpe arbejdsø. Selve køkkenet er fra IKEA, grebbene er fra Anthropologie, som min søster tog med hjem i kufferten fra USA.

De blå fliser bag komfuret er fra min bedstemors kærestes hus i Spanien, fliserne er over 40 år gamle. Jeg synes de netop giver den Sydeuropæiske stemning som jeg gik efter og giver køkkenet et andet udtryk. Jeg synes de passer super fint ind blandt de hvide metrofliser.

Spisebordet købte vi med huset og stolene er gamle krostole som jeg har malet, “lammeskindet” er fake og er fra IKEA. Lampen er denne lampe fra ILVA og Vitrineskabet har jeg købt her.

Mit kaffehjørne. Min fantastiske kaffemaskine kværner hele bønner, den er fra Severin og kan købes her (reklamelink). Mælkeskummeren er fra Nespresso.

 

 

5 Comments
 1. Hej
  Må jeg spørge om hvad køkkenet hedder fra Ikea samt hvor brede dine skuffer er i øen?
  Hilsen Sanne

  1. Hej Sanne,
   Efter et par år med køkkenet vil jeg egentlig ikke anbefale de sorte fronte, de hedder Tingsryd. De er meget svære at holde pæne og man ser nemt fedtede fingre på. Skulle jeg vælge nu, ville jeg vælge en anden front. Måske nogle af dem der laver snedkerfronte til ikeaskabene, f.eks. Formplus eller reformcph.
   På min ø har jeg på hver side 60 cm skab, 80 cm skab og 60 cm skab. Øen er 2 meter lang og 120 cm bred og så har jeg bordplade i kvarts (sten) også fra IKEA. Den er jeg virkelig glad for.
   De bedste hilsner
   Johanne

 2. Hej Johanne
  Er fan af dine dejlige farverige opskrifter, især dine kogebøger er fyldt med dejlig farverig inspiration der har givet os flere nye livretter<3 Det er et fint køkken du har fået. Jeg savnede at se din læsning i forhold til vask, da det er der jeg selv bruger størstedelen af min tid i madlavningsprcessen… Hvor er det blevet et lyst og lækkert værksted du har fået dig og din store arbejdsø må du være glad for.
  Et enkelt råd… Hvis ikke gulvet er blevet behandlet endnu vil jeg til en start råde dig til at lud og sæbebehandle det i første omgang, da lakerede gulve uanset ludbehandling gulner over tid. Ludbehandlede gulve kan man friske op med hvidpigmenteret sæbe eller pibeler:)
  Glæder mig til meget mere inspiration fra din hånd!
  KH Maja

 3. Hej Johanne

  Jeg ville bare høre, om du evt. kunne tænke dig at lave et opslag omkring køb af udstyr til baby? Tænker ift. hvilke overvejelser du har gjort som veganer, om du har kunnet finde vegansk udstyr eller måttet gå på kompromis med dette, for at få det bedste til jeres datter?

  1. Hej Pernille
   Det kunne godt overvejes. Jeg har indtil nu primært skrevet om mad, men begynder at skrive mere om bolig nu her i takt med at vores hjem bliver renoveret.
   Det kunne også sagtens være at der kunne snige sig lidt babysnak ind 🙂
   De bedste hilsner
   Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.