Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Flæk butternut squash over på langs, fjern kerner og skær den i skiver og herefter i tern (behold gerne skrællen på hvis din butternut squash er økologisk). Læg stykkerne i et ovnfast fad og vend dem med ca. 2 spsk olivenolie og lidt salt. Bag dem i ca. 25 minutter - til de er let gyldne og du let kan stikke en kniv igennem.
Kog quinoa i ca. 4 dl letsaltet vand i 13-15 minutter til de "popper".
Åben granatæblet med en kniv og tag kernerne ud - pil evt. kernene ud i en skål med vand, så undgår du saften i hele køkkenet (se evt. min lille video på Instagram, hvordan jeg gør).
Fjern grønkål fra stilken og hak det groft. Varm en pande med lidt olie og sauter det få minutter på panden til det får flot mørkegrøn farve.
Klargør din citrus-vinaigrette - følg opskriften i linket.
Saml din salat med det let stegte grønkål, bagt butternut, kogt quinoa, granatæblekerner, de saltede mandler og vend salaten med citrus-vinaigrette. Server fx på julebordet (som en alternativ kålsalat) eller blot i løbet af efteråret og start vinter, hvor råvarerne er i sæson.