Go Back
+ servings

Kålsalat med bagt butternut squash, granatæble og vinaigrette

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Salat
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 lille butternut squash eller hokkaido græskar eller 2 søde kartofler
  • 2 dl quinoa
  • ca. 200 g grønkål
  • 1 lille granatæble
  • 75 g grofthakkede og saltede mandler
  • 1 portion citrus-vinagrette (se link) fx med clementin
  • olivenolie til bagning og stegning
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Flæk butternut squash over på langs, fjern kerner og skær den i skiver og herefter i tern (behold gerne skrællen på hvis din butternut squash er økologisk). Læg stykkerne i et ovnfast fad og vend dem med ca. 2 spsk olivenolie og lidt salt. Bag dem i ca. 25 minutter - til de er let gyldne og du let kan stikke en kniv igennem.
  • Kog quinoa i ca. 4 dl letsaltet vand i 13-15 minutter til de "popper".
  • Åben granatæblet med en kniv og tag kernerne ud - pil evt. kernene ud i en skål med vand, så undgår du saften i hele køkkenet (se evt. min lille video på Instagram, hvordan jeg gør).
  • Fjern grønkål fra stilken og hak det groft. Varm en pande med lidt olie og sauter det få minutter på panden til det får flot mørkegrøn farve.
  • Klargør din citrus-vinaigrette - følg opskriften i linket.
  • Saml din salat med det let stegte grønkål, bagt butternut, kogt quinoa, granatæblekerner, de saltede mandler og vend salaten med citrus-vinaigrette. Server fx på julebordet (som en alternativ kålsalat) eller blot i løbet af efteråret og start vinter, hvor råvarerne er i sæson.