Skøn salat med grønkål, bagte rødbeder, ristede mandler og hampedressing
Alt godt fra haven fra starten af efteråret og helt ind i start foråret. Så en salat der er sæsonrelevant både i efteråret og hele vinteren. Proppet med vitaminer og gode fedtstoffer.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Servings: 5 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 4-5 rødbeder
- 2 tsk tørret timian
- 150 g (2 dl) brune ris
- 75 g (1 dl) vilde ris kan erstattes af brune ris
- 100 g mandler
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 150 g grønkål
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Hampedressing med hvidløg og chili
- 100 g hampefrø alternativt cashewnødder
- ca. 2 dl vand
- 1 fed hvidløg
- 1-2 tsk chiliflager
- 1 tsk salt
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl og skær rødbeder i grove tern. Vend med 2 spsk olivenolie, 2 tsk timian og 1/2 tsk salt. Bag i ca. 30-35 minutter.
Bland de brune, vilde ris og 1/2 tsk salt i en gryde og dæk med ca. 6 dl vand. Bring i kog og kog i ca. 30-35 minutter.
Varm en pande med en spsk olie og rist mandlerne med 1/2 tsk salt, røget paprika og sød paprika. Tag mandlerne af panden og stil dem til side når de er gyldne, sørg for at de ikke bliver sorte.
Fjern stængler fra grønkål og snit det fint. Varm panden igen med lidt olie og svits grønkål til det bliver mørkegrønt.
Vend grønkål med det kogte ris og de bagte rødbeder. Top med de ristede mandler. Server med hampedressingen.