Mock Duck - Imiteret And
Mock duck er et produkt lavet på hvedeprotein der i konsistensen minder lidt om and. Jeg anbefaler en god marinade, så du får lige den smag du ønsker. Du finder oftest mock duck i asiatiske supermarkeder.
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Marinade trækketid12 timer t 13 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Servings: 0 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 2 dåser mock duck nettovægt er 280 g pr dåse
- 3 spsk hoisin sauce
- 3 spsk mørk sirup fx ahorn- eller agavesirup
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk sojasauce eller tamari
- 1 spsk oliven- eller rapsolie
- havsalt
- 2 tsk fintrevet økologisk appelsinskal
Sorter vandet fra dåserne med mock duck. Bland hoisin sauce, agave sirup, hvidvinseddike, sojasauce, olie, havsalt og en smule revet appelsinskal. Lad mock duck stykkerne lægge i marinaden et par timer – gerne natten over i køleskabet.
Steg på en pande ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Retten er nu klar til, at blive serveret som tilbehør til grønne retter. F.eks. til Mortens aften eller i juletiden.
Mock Duck på dåse kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder og normalt til under 20 kr per dåse.