125gsmørbar blok(der har stået ved stuetemperatur en halv times tid før brug)
150g brun farin
ca. 4tsk pumpkin pie spice(eller 3 tsk kanel, 1/2 tsk kardemomme, 1/2 stødt ingefær, 1 knivspids muskatnød, 1 knivspids nellike og 1 knivspids allehånde (brug de ingredienser du har liggende af dem).
Creme cheese frosting
1pakke vegansk neutral flødeost
ca. 100flormelis
2tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Smuldr gær i en skål og opløs det sammen med salt og lunken plantedrik. Tilsæt det bløde smør, græskarpuré og sukker og rør det sammen (smøret skal nok smelte helt under æltning). Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem, så den slipper kanten af skålen. Mængden af mel passer til at du bruger en røremaskine til at ælte dejen. Hvis du ælter i hånden skal du muligvis bruge mere.
Smør en skål eller bøtte med rapsolie og hæld dejen heri. Dæk med et rent viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i en times tid.
Fyld
Pisk det bløde smør og pumpkin pie spice krydderierne sammen til en sukkermasse.
Drys mel på bordet og slå dejen ned. Rul den til en rektangel og påfør fyld i et ensartet lag. Rul dejen sammen på den aflange led til en rulle og skær stykkerne i ca. 2-3 cm tykke snegle.
Læg et stykke bagepapir i et ildfast fad og læg sneglene heri. Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bag sneglene i ca. 25-30 minutter til de har en gylden kant.
Creme cheese frosting
Pisk vegansk smøreost med flormelis og vaniljesukker. Påfør på kagen når den er kølet HELT af (ellers smelter det).