Go Back
+ servings

Bagte kartofler med friske grøntsager og estragon dressing

Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Equipment

  • Airfryer
  • Blender

Ingredienser

Bagte kartofler

  • 4-6 bagekartofler (afhængig af størrelsen)
  • 1-2 spsk olivenolie (eller på spray)
  • 1 tsk flagesalt

Finthakkede grøntsager

  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g cherrytomater
  • 1/2 frisk chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld friske urter fx kørvel eller persille
  • friskkværnet peber
  • salt

Estragon dressing

  • 75 g cashewnødder
  • 1 dl vand
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 tsk tørret estragon
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

Bagte kartofler

  • Skyl og skrub bagekartoflerne. Tør dem med et rent viskestykke. Prik huller i kartoflerne med en gaffel, så damp kan slippe ud og de ikke ”eksploderer” under bagning. Pensel eller spray kartoflerne med en smule olie og drys med salt. Spray eller pensel bunden af airfryeren med olie og læg kartoflerne deri.
  • Bag i airfryeren ved 200 grader i ca. 30 min. Bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine kartofler. Tjek med en skarp kniv, når den går let igennem, er de færdige. Gør de ikke, så prøv med 5 eller 10 minutter mere.
  • Åben de bagte kartofler i midten og server med de finthakkede grøntsager og estragon dressing som beskrevet nedenfor.

Finthakkede grøntsager

  • Hak rødløg, peberfrugt i helt små tern. Skær cherrytomater i halve eller kvarte. Hak hvidløg, chili og urter helt fint. Vend det hele sammen og giv det lidt salt og peber.

Estragon dressing

  • Stil gerne cashewnødder i blød et par timer før, afhængig af hvor kraftig din blender er. Blend de opblødte cashewnødder med vand, hvidvinseddike, estragon og lidt salt. Blend dressingen helt cremet.

Noter

*Hvis du ikke har en Airfryer kan du også lave de bagte kartofler på i ovnen