Bagte kartofler med friske grøntsager og estragon dressing
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Bagte kartofler
- 4-6 bagekartofler (afhængig af størrelsen)
- 1-2 spsk olivenolie (eller på spray)
- 1 tsk flagesalt
Finthakkede grøntsager
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 250 g cherrytomater
- 1/2 frisk chili
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld friske urter fx kørvel eller persille
- friskkværnet peber
- salt
Estragon dressing
- 75 g cashewnødder
- 1 dl vand
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 tsk tørret estragon
- 1/2 tsk salt
Bagte kartofler
Skyl og skrub bagekartoflerne. Tør dem med et rent viskestykke. Prik huller i kartoflerne med en gaffel, så damp kan slippe ud og de ikke ”eksploderer” under bagning. Pensel eller spray kartoflerne med en smule olie og drys med salt. Spray eller pensel bunden af airfryeren med olie og læg kartoflerne deri.
Bag i airfryeren ved 200 grader i ca. 30 min. Bagetiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine kartofler. Tjek med en skarp kniv, når den går let igennem, er de færdige. Gør de ikke, så prøv med 5 eller 10 minutter mere.
Åben de bagte kartofler i midten og server med de finthakkede grøntsager og estragon dressing som beskrevet nedenfor.
Estragon dressing
Stil gerne cashewnødder i blød et par timer før, afhængig af hvor kraftig din blender er. Blend de opblødte cashewnødder med vand, hvidvinseddike, estragon og lidt salt. Blend dressingen helt cremet.