Lad de tørrede kikærter stå i blød i rigeligt koldt vand i 10-12 timer i køleskabet. Herefter skal kikærterne IKKE koges og der kan derfor heller ikke benyttes forkogte kikærter fra dåse.
Kog bulgur i ca. 2,5 dl vand.
Skræl søde kartofler og skær dem i små stykker. Hæld sød kartoffel stykkerne i en gryde og dæk dem med vand. Bring vand i kog og kog de søde kartofler til de er møre.
Hæld de opblødte kikærter, kogt bulgur, kogte søde kartofler, sød paprika og frisk persille i en foodprocessor. Lad foodprocessoren hakke det til en grov”fars”. Tilsæt mel, salt og rigeligt friskkværnet peber. Lad ”farsen” hvile en halv times tid inden stegning.
Form aflange falafler med en ske a la samme form som kibbeh normalt har.
Bulgur falaflerne kan enten steges i rigeligt neutral olie eller frituresteges til de er let gyldne og sprøde. Alternativt kan de bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Server i wraps, pitabrød eller i en salat. På billedet har jeg serveret de lækre bulgur falafler