Go Back
+ servings

Bulgur falafler med søde kartofler og paprika

En skøn kombination af falafler og kibbeh i en vegansk udgave. Jeg er helt tosset med denne kombination og du får en mere saftig falafel end en klassisk falafel.
Ret: Store måltider
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g tørrede kikærter
  • 150 g søde kartofler
  • 150 g bulgur
  • 2 tsk sødpaprika
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 spsk mel, f.eks. kikærtemel
  • 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning (medmindre du vælger at ovnbage dem)

Sådan gør du

  • Lad de tørrede kikærter stå i blød i rigeligt koldt vand i 10-12 timer i køleskabet. Herefter skal kikærterne IKKE koges og der kan derfor heller ikke benyttes forkogte kikærter fra dåse.
  • Kog bulgur i ca. 2,5 dl vand.
  • Skræl søde kartofler og skær dem i små stykker. Hæld sød kartoffel stykkerne i en gryde og dæk dem med vand. Bring vand i kog og kog de søde kartofler til de er møre.
  • Hæld de opblødte kikærter, kogt bulgur, kogte søde kartofler, sød paprika og frisk persille i en foodprocessor. Lad foodprocessoren hakke det til en grov”fars”. Tilsæt mel, salt og rigeligt friskkværnet peber. Lad ”farsen” hvile en halv times tid inden stegning.
  • Form aflange falafler med en ske a la samme form som kibbeh normalt har.
  • Bulgur falaflerne kan enten steges i rigeligt neutral olie eller frituresteges til de er let gyldne og sprøde. Alternativt kan de bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Server i wraps, pitabrød eller i en salat. På billedet har jeg serveret de lækre bulgur falafler

Noter

Tip: De lækre falafler er frysevenlige. Det er derfor oplagt at lave en stor portion og fryse ned i portioner. Varmes op igen fra frost i ovnen ved 200 grader i ca. 15-17 minutter.
Obs! Når du frituresteger, så pas på med vand i nærheden af olien. Lad olien køle helt af efter brug og hæld den i en tom emballage med låg og derefter ud med restaffaldet. Det er vigtigt at du ikke hælder olien i vasken, da den vil stoppe.