Go Back
+ servings

Butterdejspakker med svampe, porrer og Ingrid ærter

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 150 g tørrede Salling Princip Ingrid Ærter
  • 400 g brune champignoner
  • 1 porre
  • 1 æble
  • 80 g valnødder
  • 1 håndfuld frisk kørvel eller timian
  • 1 tsk tørret rosmarin + ekstra til drys
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk muskatnød
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning + pensling
  • 1 pakke butterdej

Sådan gør du

  • Stil Ingrid ærterne i blød i koldt vand i køleskabet i ca. 10-12 timer. Har du misset det, skal du blot forlænge kogetiden. Hvis de har lagt i blød skal de koges i letsaltet vand ca. 25-30 minutter og uden iblødsætning omkring 60 minutter.
  • Hak champignonerne helt fint. Varm en stor pande eller wok med lidt olivenolieog steg champignonerne til de er svundet godt ind. Flæk porren på midten, rens den godt for jord og skær den i tynde skiver. Tilsæt til wokken. Skær også æble i små tern og tilsæt til wokken. Tilsæt sød paprika, muskatnød, tørret rosmarin, salt og godt med friskkværnet peber. Lad det hele stege i 5-10 minutter og hæld herefter wokkens indhold i en skål og lad det køle af (det er vigtigt at fyldet er kølet af inden det bliver pakket i butterdejen).
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Tilsæt de kogte Ingrid ærter til skålen, sammen med finthakkede valnødder og kørvel. Brug en foodprocessor til at blende fyldet groft. Der må stadig gerne være bid fra ærter og nødder. Skær butterdej ud i 6 rektangler. Læg 2-3 store spiseskefulde med fyld på midten og tryk det godt sammen. Skær strimler ned langs fyldet og flet strimlerne op overfyldet (se video fra Instagram nedenfor).
  • Læg butterdejspakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med lidt olivenolie og drys med flagesalt og tørret rosmarin. Bag i ca. 15 minutter til de er gyldne og butterdejen er sprød. Server som hovedelementet på julebordet – eller en anden tid på året.

Noter

TIP: Butterdejspakkerne kan laves på forhånd og fryses ned, så de er nemme at varme op juleaften.