240gkogte grønne linsersvarer til en dåse drænede linser
olivenolie til stegning
1tskchiliflagerkan undlades
1/2tsksalt
Sådan gør du
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær championer i tynde skiver. Varm en stor gryde med lidt olie og steg løg, hvidløg og champignon til løgene er gyldne og champignon er svundet ind.
Skyl perlebyg i en sigte under vandhanen og hæld det i gryden. Rør grøntsagsbouillon terninger ud i kogende vand og tilsæt til gryden lidt efter lidt. Tilsæt også laurbærblade og lad grydens indhold koge uden låg. Skru ned til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Rør rundt i gryden i ny og næ.
Tag laurbærbladene op af gryden. Tilsæt revet ost og lad det smelte sammen med bygottoen, smag til med salt og godt med peber.
Stegt palmekål og linser:
Fjern den grove stilk fra palmekål og hak det groft . Varm en pande med olie og steg kål ved høj varme, tilsæt de kogte linser, chiliflager og salt.
Server det stegte kål til din bygotto, top med ekstra friskkværnet peber.
Noter
Tip: Hvis du har rester næste dag, kan det være nødvendigt at tilføre lidt ekstra væske, her kan du fx bruge en madlavningsfløde, plantedrik eller blot lidt vand.