Go Back
+ servings

Grøntsagslasagne med (en mega nem) vegansk bechamelsauce

Måske er det ikke en "rigtig" bechamelsauce. Den er ikke opbagt... Den er meget lettere. Du skal blot piske ingredienserne sammen og så er den klar til brug. Tilberedningstiden af lasagnen er beregnet inklusiv tilberedning af veggie bolognese og bagetiden af lasagnen. Den reelle tid i køkkenet er ca. 30 minutter - resten af tiden passer lasagnen sig selv i ovnen.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Antal: 1 lasagne
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Vegansk bechamelsauce

  • 4 dl madlavningsfløde fx på ris eller havre (alternativt en dåse kokosmælk)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk muskatnød
  • 3-4 spsk gærflager kan undlades - men er god at have i det grønne køkken
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knsp peber

Andet

  • ca. 1/2 pakke fuldkornslasagneplader
  • 100 g (vegansk) revet ost

Sådan gør du

  • Start med at lave din veggie bolognese - den skal simre i ca. 20 minutter. Så imens den simrer gør du bechamelsauce og alt andet klar til lasagnen.

Vegansk bechamelsauce

  • Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.

Saml din lasagne

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Saml din lasagne i et ovnfast fad. Først veggie bolognese, så lasagneplader og herefter bechamel sauce. Fortsæt igen og igen, indtil du ikke har mere sauce. Slut med ekstra bechamel på øverste lag og drys med (vegansk) revet ost og ekstra muskatnød. Bag lasagnen i ca. 35 minutter. Server!

Noter

Tip: hvis du vil fryse lasagnen ned, skal du blot samle den i et fad med tilhørende låg og sørge for den er kølet af inden du stiller den i fryseren. Undlad at bage den inden frost. Så kan den blot tages op om morgenen den dag den skal spises - og bages samme tid som nævnt ovenfor.