Go Back
+ servings

Grønne tarteletter - med østerhatte, ærter og butter beans

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • ca. 50 g (vegansk) smør på blok
  • 1 lille løg
  • 250 g østershatte
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl grøntsagsfond eller kogende vand + 1 grøntsagsbouillon terning
  • 3 dl madlavningsfløde eller plantedrik fx på havre-, ris eller soja
  • 100 g frosne ærter
  • 240 g kogte butter beans svarer til en dåse drænede bønner
  • 240 g aspargessnitter drænet vægt
  • 1/2 tsk muskatnød
  • friskkværnet peber
  • salt
  • frisk persille
  • 1 pakke luksustarteletter de fleste er veganske, tjek ingredienslisten

Sådan gør du

  • Hak løg fint. Træk østershattene i strimler og skær dem så de er ca. 3-4 cm i længden.
  • Varm en stor gryde med ca. 5-10 g smør. Steg løg og østershatte til løgene er gennemsigtige og østershattene er svundet ind. Hæld dem over i en skål og stil dem til side.
  • Varm igen gryden og smelt resten af smøret. Tilsæt hvedemel imens du pisker rundt. Tilsæt grøntsfond og madlavningsfløde lidt efter lidt så du får en cremet opbagt sovs.
  • Forvarm ovnen til at varme dine tarteletter.
  • Tilsæt de frosne ærter, butter beans, aspargessnitter samt de stegte løg og østershatte. Lad det simre ved middel varme i nogle minutter. Tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber.
  • Lun tarteletterne i ovnen (følg pakkens anvisning).
  • Server de lune tarteletter med fyldet og top med finthakket persille og lidt ekstra peber.