Lad smørblokken stå ude i en halv times tid inden du skal i gang med at bage. Forvarm ovnen til 180 grader alm ovn.
Pisk den bløde smør i en røremaskine og tilsæt plantedrik. Tilsæt sukker, de hakkede mandler, herefter vaniljesukker, hjortetaksalt og hvedemel lidt efter lidt.
Du kan enten lave dem med en kødhakker, en sprøjtepose eller rulle dem i hånden.
Hvis du bruger en kødhakker, så kør igennem med den lille stjerneindsats, skær stykker på ca. 6-7 cm.
Bruger du en sprøjtepose skal den være ret kraftig og af god kvalitet, for at posen ikke revner. Tag dejen i sprøjteposen og sprøjt vaniljekransene ud på et stykke bagepapir.
Hvis du vil rulle dem ud i hånden, drys så lidt mel på bordet og rul tynde aflange pølser på ca. 6-7 cm og luk dem sammen i enden, så du får fine runde vaniljekranse (husk at de hæver).
Bag vaniljekransene i ca. 12-14 minutter. Lad dem herefter køle helt af før de bliver sprøde. Opbevar i en kagedåse eller lufttæt beholder.